Voetbal 1ste provinciale Bierbeek-Out-Hoegaarden 3-1

Topscorer Wout Bache van leider Bierbeek looft eigen verdediging na efficiënte winst tegen Out-Hoegaarden: “Na dertien matchen zitten we aan amper zeven tegengoals”

Wout Bache (Bierbeek) met bezoeker Robbie Dumoulin in de rug. ©  Vel

Leider HO Bierbeek leek weinig problemen te hebben met derde SC Out-Hoegaarden, het werd op een ijzige avond 3-1. Enorm veel kansen vielen er niet te noteren, maar wanneer ze uitbraken waren de thuisspelers performant. In de onderliggende strijd tussen topscorers scoorde thuisspits Wout Bache de 1-0 en bezoekende aanvaller Kristofer Bocevski de 2-1.

Stefan Van de Weyer

“Het was niet onze beste wedstrijd, maar we waren heel efficiënt in de zone van de waarheid. We kwamen er enkele keren uit en meestal ging de bal er dan ook in. We speelden tegen een goed team, Out-Hoegaarden bracht goed spel, maar daarbij versierde het amper kansen. We bezitten een goede verdediging en kregen op dertien matchen amper zeven tegengoals binnen, dat zijn unieke cijfers. Als het achteraan zo goed loopt, dan kun je vooraan al eens een risico meer of minder nemen. Met onze vier spitsen, Zaidi, Nijs, Benamar en ik hebben we allen een verschillend profiel. We vinden elkaar heel goed op het veld en die perfecte samenwerking rendeert. Bij Hoegaarden stond ook een efficiënte spits, maar tegenover vroeger ben ik daarmee niet zo fel meer bezig. We willen zo hoog mogelijk bovenaan eindigen en als iemand anders dan topschutter is, dan leg ik me daarbij neer”, aldus ex-SCOH’er Wout Bache die aan elf treffers zit.

Geen punt tegen ex-club

Net voor rust scoorde Kristofer Bocevski de aansluitingstreffer. “Wij startten slecht aan de match en zij zijn met een heel hoog tempo begonnen, waardoor wij even aan het zoeken waren. Maar na een 25 à 30 minuten in de eerste helft, domineerden wij en kwamen zij niet tot voetballen. We scoren dan ook net voor de pauze. We gingen met een goed gevoel de kleedkamer in. Die tweede helft zijn we met dezelfde intenties als het laatste kwartier van de eerste helft begonnen. Dat spel op de mat brengen lukte wel, maar zij prikken op het juist moment nog eens tegen. Het had mooi geweest om minstens een punt te pakken op ex-club Bierbeek”, reageerde topscorer van de reeks Bocevski, die er twaalf op zijn naam heeft staan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten