Voetbal Eerste Provinciale KSCE Mariakerke - KVV Sint-Denijs Sport: 2-3

Coach Jean-Marie Alexander wint met KVV Sint-Denijssport Gentse derby tegen Excelsior Mariakerke: “Trots overheerst”

Duel uit de Gentse derby tussen Lucas Van De Velde (Sint-Denijs Sport, links) en Ruben Thybaert (KSCE Mariakerke, rechts). ©  Nic Declercq

Gent -

Dankzij twee treffers van Halewijn Schoonjans leek Sint-Denijs Sport op bezoek bij Mariakerke halfweg op rozen te zitten. Toch werd het opnieuw spannend toen de thuisploeg tweemaal scoorde. Uiteindelijk besliste een treffer van Martens de Gentse derby: “Dit was geen hold-up, maar een neutrale kijker zal ook wel erkennen dat dit een gelijk opgaand duel was”, aldus een opgetogen Sint-Denijs-coach Jean-Marie Alexander.

Stefan Smet

“Natuurlijk zijn we heel tevreden”, glimlacht coach Jean-Marie Alexander. “Dit is de enige Gentse derby voor ons, maar we komen elke week vol intensiteit aan de aftrap. Bij onze eerste doelkans kopt Halewijn Schoonjans ons op voorsprong en vlak voor de pauze voeren we de perfecte tegenaanval uit. In een handvol seconden staan we aan het doel van Mariakerke en maakte Schoonjans er 0-2 van.”

“Die ruststand gaf wel een vertekend beeld, want de eerste helft was heel evenwichtig. We verwachtten ons aan een stormloop van de thuisploeg maar die bleef uit. Wij lieten na om de match te beslissen en kregen geen strafschop toen Martens werd afgestopt. Plots stond het warempel 2-2 toen de thuisploeg via Mirvic en Debo raak trof. Gelukkig maakte Martens er vervolgens 2-3 van en was het nog ruim een kwartier lang kwestie van overleven.”

In de slotfase kreeg een moedig Sint-Denijs zelfs nog de beste mogelijkheid: “Met een vierde doelpunt waren we allicht overdreven beloond geweest. Met drie goals uit zes of zeven doelpogingen toonden we ons echter heel efficiënt. Deze zege is dus zeker weer niet gestolen hoor. In deze reeks kunnen we met iedereen de strijd aangaan. Het is dan ook vooral de trots die overheerst, omdat we dit telkens ook afdwingen. Dit was geen hold-up, maar een neutrale kijker zal ook wel erkennen dat dit een gelijk opgaand duel was.”

“Wij voelen hoe moeizaam de overwinningen tot stand komen”, aldus een desondanks zeer nuchtere Alexander. “Dat zag je ook in de tweede helft toen Mariakerke terug heeft geknokt. Tegen Zele was dat vorige week niet anders. De verschillen zijn echt niet zo groot. Dromen mag en op de tweede plaats staan is echt prachtig voor deze groep, maar we moeten ook wel realistisch zijn. Onze doelstelling blijft dezelfde: we zitten in een gevaarlijke reeks waarbij het behoud verzekeren onze eerste prioriteit blijft.”

Onvoldoende gecreëerd

Bij Mariakerke moest doelpuntenmaker Damir Mirvic voor eigen publiek uiteindelijk toch het hoofd buigen: “Het was een evenwichtige wedstrijd, maar Sint-Denijs profiteerde optimaal van onze foutjes. Hierdoor kon Schoonjans tweemaal scoren en ook in de omschakeling waren ze zeer scherp. We kwamen vervolgens opnieuw goed in de match en scoren ook twee keer, maar na een onnodig balverlies lopen we op een derde tegendoelpunt.”

“We misten af en toe de juiste drive, maar we creëerden vooral onvoldoende. Eigenlijk was het net als vorige week zo dat we niet genoeg de wil tonen om te winnen. Dat moet echt wel beter. We moeten terug naar de basis en hard werken met de nodige overtuiging. Het moet veel beter, zoveel is duidelijk. Je merkt ook dat de blessurelast van de voorbije weken ons nog altijd parten speelt.”

Toch toont Mirvic ook wel begrip voor de situatie: “De coach zoekt naar oplossingen maar als je dan ook nog eens jongens zoals De Keyser mist door een schorsing, komen we toch in de problemen. Het is voorlopig gewoon niet scherp genoeg. En tegen een ploeg als Sint-Denijs weet je dat het dan ook een moeilijke avond wordt. Volgende week moeten we op Haasdonk vol aan de bak. Dat wordt terug een lastige opdracht. In deze reeks zijn de onderlinge verschillen heel klein, dat merk je aan de uitslagen.”

Aangeboden door onze partners