Volleybal  Lotto Volley League Decospan Menen - Caruur Gent: 3-0

Caruur Gent keert puntenloos terug uit Menen, maar coach Jan Van Huffel kadert: “Niet panikeren, ging er toch eens van komen”

Een bedenkelijke blik bij Gentse coach Jan Van Huffel: “Ons niveau was minder dan we gewend zijn”. ©  Nic Declercq

Gent -

De mannen van Caruur Gent keerden zaterdagavond na een 3-0 tegen Menen met lege handen en een geblesseerde Tim Degruyter terug naar huis. “We verloren drie sets op rij met het kleinste verschil dus mogen we zeggen dat details beslissend waren”, meent Jan Van Huffel.

Dirk Van Bruysel

In de eerste en de tweede set keek Caruur al snel tegen een vijfpuntenkloof aan. Vanaf het tiende punt kwamen de Gentenaars meer voor in het stuk en werden ze zowat de evenknie van de thuisploeg. Ze vochten goed terug, maar kwamen toch telkens een tikkeltje te kort. In de derde set kregen we het omgekeerde spelbeeld te zien. Daarin leidde Gent de dans tot diep in moneytime, maar het kon niet besluiten, waardoor Menen uiteindelijk ook deze derde set won. 3-0 dus, maar dat lieten de bezoekers niet te nauw aan hun hart komen.

Details

“Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ons niveau net iets minder was dan de voorbije maanden”, kijkt Jan Van Huffel, coach van Gent, terug op de wedstrijd. “Onze opslagdruk was niet slecht, maar ook niet top. Idem voor de passing. Het zijn die details, die cash werden betaald. Maar kom, we werden niet weggespeeld en dat is toch positief. We hadden nog steeds geen off-day, dus moeten we ook niet panikeren. Zo’n nederlaag ging er toch eens komen.”

Het klinkt in het Gentse kamp of ze zelfs niet heel verrast waren met de uitslag. “Ik had inderdaad rekening gehouden met een nederlaag tegen Menen,” bevestigt Van Huffel. “Vergeet niet dat de grensjongens aan het herstellen zijn van een slechte seizoenstart. Of dit nu een streep door de rekening is? Zij profiteerden van ons minder niveau en zoiets kan gebeuren. We wisten dat we eens zouden verliezen. Trouwens, iedereen lag er op gebrand om de leider in de competitie te kloppen.”

Strijd om de eindronde

De Gentenaars hebben nu tien dagen om hun wedstrijd tegen Roeselare voor te bereiden. De West-Vlamingen zijn momenteel de enige ploeg die de rest overvleugelt. “Ik heb vanaf de eerste competitieweek gezegd dat het een harde strijd zal worden om in de eindronde te geraken”, herinnert Van Huffel zich. “Er is geen man overboord, de strijd om de play-offs blijft dezelfde. Ons enige doel blijft het behalen van die play-offs en zo een Europees ticket afdwingen. We zijn momenteel met veel kanshebbers voor een eindrondeticket. Roeselare is zowat de enige ploeg waartegen niks moet. Dat is dus een wedstrijd waar we zonder stress aan kunnen beginnen. Liefst kunnen we wat vertrouwen tanken om nadien Menen, al een wedstrijd uit de terugronde, in Gent te ontvangen.”

Geen excuses

Dat Tim Degruyter op het einde van de eerste set geblesseerd uitviel met een voetblessure, wellicht een scheur, mag geen excuus zijn. Met Kobe Brems heeft Caruur een jongen in huis met voldoende talent om dit verlies op te vangen. “Neen, deze nederlaag is er niet gekomen door het uitvallen van onze aanvoerder. Dat zou te kort door de bocht zijn”, bevestigt de Gentse coach. “Trouwens, op training speelt iedereen evenveel met Kobe Brems als met Tim Degruyter, wat dat betreft zijn de automatismen met beide spelverdelers aanwezig. Neen, het eerste contact, de opslag en de receptie waren deze keer niet zoals we de voorbije weken gewend waren en dat heeft Menen terecht afgestraft.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten