Video van lachende Marokkaanse fans is duidelijk: Thibaut Courtois was gefrustreerd na WK-nederlaag Rode Duivels

© Twitter

Na de gevleide 1-0 overwinning tegen Canada volgde een pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Marokko voor de Rode Duivels het WK. Winnen tegen Kroatië op de slotspeeldag van de groepsfase is een must. Tot grote frustratie van doelman Thibaut Courtois, die er niet geweldig uitzag bij de eerste Marokkaanse goal. Hij sloeg na de partij eens hard tegen een dug-out, tot jolijt van een Marokkaanse toeschouwer.

Vincent Van Genechten

Opmerkelijk: in de juichvideo van de Marokkaan zijn ook enkele Belgen te zien. Anthony Slagmulder, Amede Deleeuw, Michaël Vandevenne, Marco Beeckmans en Milan Van den Branden wisten even niet wat ze meemaakten en hadden de uitslag natuurlijk liever anders gezien.

“Eerlijk gezegd was het merendeel van de Marokkaanse supporters echt sportief”, aldus de voetbalsupporter uit Halle en Dilbeek. “We hebben ons goed geamuseerd. Ook na de match heel veel positieve interacties gekregen: van ‘ongelukkige partij’ tot ‘veel geluk in de volgende match’. Heel onverwacht eigenlijk. Maar die ene enkeling recht voor ons was wel wat irritant. We waren dus heel aangenaam verrast door de sportiviteit, maar het is dan grappig dat die ene nu viraal gaat. We kunnen er natuurlijk wel mee lachen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten