Voetbal  2de Afdeling VV A  Eendracht Aalst - Sparta Petegem 3-0

Carnaval in Aalst, aanvoerder Falko Geenens bezorgt Eendracht als matchwinnaar de zege: “Mijn allereerste hattrick, mag ik dan de bal mee naar huis nemen?”

Eendracht Aalst viert na een van de drie doelpunten van Falko Geenens.  ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Aalst haalde het met 3-0 overtuigend van titelverdediger Petegem en bouwde zijn ongeslagen reeks verder uit tot een 28 op 30. Rechtsachter Falko Geenens maakte het verschil met drie goals en ging als een waardige kapitein voorop in de strijd.

Wim Redant

Toch was het Petegem, dat als eerste de neus aan het venster stak, maar de poging van Joye devieerde naast. Aan de overzijde legde Dekuyper breed op aanvoerder Geenens die wel de netten vond, 1-0. Het startschot voor de pletwals van Aalst. Eerst slalomde Maye voorbij doelman Carré die hem ten val bracht en met een strafschop en een gele kaart werd bestraft. Van Den Eynde zag zijn - nochtans puik getrapte - elfmeter uit de hoek gehaald worden. Nog geen tien minuten later werd Fabris binnen de grote rechthoek neergehaald, maar scheidsrechter Stove vond het blijkbaar te snel voor een tweede strafschop. De Aalstenaars gingen met een meer dan verdiende voorsprong aan de thee.

Hattrick

Na rust verlengde alweer Geenens een hoekschop van Van Den Eynde in doel en verdubbelde zo de voorsprong van de Ajuinen. De kapitein van Eendracht leek de smaak nu echt te pakken te hebben. Vier minuten later pakte De Coninck uit met een mooie actie en gaf Geenens de kans om zijn hattrick te vervolledigen. Die twijfelde geen seconde en deed de thuissupporters een derde keer juichen. 3-0 en wedstrijd gespeeld. Een Petegemse corner likte nog de paal, maar veel meer hadden de bezoekers niet meer te bieden.

Mentaliteit maakt grootste verschil

Falko Geenens genoot na het slotsignaal van de zinderende sfeer op de tribunes, waar Eendracht luid werd toegezongen als de toekomstige kampioen. “Kampioen zijn we nog lang niet hoor”, blijft de aanvoerder realistisch. “We lijken af te stevenen op een lange en slopende titelstrijd met Lokeren-Temse, al is het te vroeg om de andere topploegen nu al af te schrijven. We zetten Petegem nu wel terug op negen punten. Een mooie bonus, maar de doodsteek is het nu ook weer niet. Ook de beloftenteams durf ik nog niet afschrijven. Zondag (4/12) trekken we trouwens naar het Regenboogstadion voor een confrontatie met Jong Essevee.” Met een hattrick leverde Falko Geenens een straffe prestatie. “Bij Aalst zorgde ik al voor tweeklappers, vorig seizoen nog in Merksem tegen City Pirates, maar dit is mijn eerste hattrick. Mag ik de bal dan mee naar huis nemen?”, lachte een wat onwennige matchwinnaar. Naast de matchbal mag Geenens ook het huidige klassement koesteren. “Met 28 op 30 zetten we een unieke reeks neer. De huidige ploeg is dan ook de sterkste waarin ik ooit speelde. De mentaliteit maakt het grootste verschil met voorheen. Iedereen werkt voor iedereen en dat is inspirerend. Na de gemiste promotie van vorig jaar zou de titel fantastisch zijn. Het vertrouwen is groot. Zowel op Westhoek als Dikkelvenne wonnen we zelfs met forfaitcijfers.”

Ook coach Carl De Geyseleer was in zijn nopjes na de match. “Enkel Genk doet met een 30 op 30 beter dan Aalst. We geven nauwelijks kansen weg en kunnen steeds beter de nul houden. Door de schitterende resultaten slaag ik er ook in om Wantens, Burssens en Panneel rustig te houden op de bank terwijl die spelers uiteraard wel hunkeren naar speelkansen”, besluit een tevreden coach.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten