Zware brand in stal kost het leven aan zo’n 70 varkens

Zware brand in Lo-Reninge - Video: Daron Mertens. © Het Nieuwsblad

Lo-Reninge -

In de Broekstraat in Reninge, een deelgemeente van het West-Vlaamse Lo-Reninge, woedde zondagavond een zware brand in een varkensstal. Het vuur heeft het leven gekost aan een zeventigtal varkens.

Daron Mertens

Het vuur werd door de landbouwers van de boerderij opgemerkt rond 17.30 uur. Op dat moment sloegen de vlammen al door het dak van de varkensstal. De brandweer kwam met meerdere korpsen ter plaatse.

“Het vuur situeerde zich in de isolatie in het dak en was voor de brandweer moeilijk te blussen”, zegt kapitein Guido Snick, overste van brandweerpost Lo-Reninge. Er werd een ladderwagen ingezet om het vuur van bovenaf te kunnen bestrijden. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelukkig zat de wind in de juiste richting en dreef de rookwolk weg van de dorpskern van Reninge. Na een uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. (Lees verder onder de foto)

Gelukkig zat de wind in de juiste richting en dreef de rookwolk weg van de dorpskern van Reninge. © dme

De brand heeft het leven gekost aan een 70-tal varkens die in de stal aanwezig waren. Een veearts beoordeelt de toestand van de nog levende dieren. De stal is zwaar beschadigd en een deel van het dak is ingestort. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De Broekstraat was gedurende de interventie afgesloten voor het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten