Voetbal 3de provinciale D VC Bekkevoort

Bekkevoort van doelman Bart Simons pakt na vier nederlagen op rij nog eens een zege: “Speech van onze voorzitter heeft blijkbaar gewerkt”

Bart Simons. “Normaal gezien gaan we dit seizoen niet meer in de problemen komen. Gezien de kwaliteit mogen we ook gerust een plaats tussen vijf en tien ambiëren.” ©  gmd

Na vier nederlagen op rij mocht Bekkevoort zaterdag eindelijk nog eens vieren. Voor eigen volk hield de derdeprovincialer de punten thuis met een 2-0-zege tegen Testelt. Mooi meegenomen: doelman Bart Simons hield voor de tweede keer dit seizoen zijn netten schoon.

René Beelen

“Ik heb geen wonderen moeten verrichten voor deze clean sheet”, zegt de 32-jarige doelman. “We kwamen op voorsprong toen onze aanvoerder Cedric Pira net voor rust een foutje van de Testelt-doelman kon afstraffen en zo gemakkelijk voor de 1-0 kon zorgen. Pas op, we speelden ook gewoon wel echt een goeie wedstrijd. De inzet en de drive waren absoluut aanwezig. Dat was ons de vorige weken niet altijd gelukt.”

Misschien dat de woorden van voorzitter Dirk Vanderwaeren de spelers dan toch hebben wakker geschud. “Zijn speech was recht voor de raap. Hij heeft ons duidelijk gemaakt dat die zwakke periode niet door de beugel kon. Nu goed, we wisten zelf ook wel dat het beter moest en dat we ver onder onze verwachtingen aan het presteren waren. Ik schat dat we tien tot zelfs twintig procent onder ons normale niveau aan het spelen waren. Vorig seizoen speelden we een sterke terugronde en met nagenoeg dezelfde ploeg hadden we gehoopt daar dit seizoen een vervolg aan te kunnen breien, maar dat is dus niet gelukt. Intussen ziet het er wel weer beter uit en normaal gezien gaan we dit seizoen niet in de problemen komen. Al moeten we onze vechtersmentaliteit dan wel zien te behouden. Gezien de kwaliteit mogen we gerust een plaats tussen vijf en tien ambiëren.”

Kind van de club

Simons begon ooit als kleine jongen te voetballen bij Bekkevoort. Tot zijn 23ste stond hij er onder de lat om dan drie seizoenen andere oorden op te zoeken. “Ik voel me hier goed. Bij Netezonen, Tielt en Averbode heb ik het telkens slechts één seizoen uitgehouden. Vooral het familiale karakter spreekt me hier enorm aan. Ik zie me hier ook nog wel enkele jaren voetballen en niet in Limburg of dichter bij huis. Op mijn 21ste ben ik verhuisd naar het Limburgse Paal en het is dus telkens wel een aardig tripje met de auto, heen en terug samen is het zo’n 80 kilometer. Voor de match in Hoegaarden stond de teller na de heenrit al op 52 kilometer. Het zijn verre verplaatsingen, maar voor mijn hobby heb ik dit graag over.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten