Basketbal  2de landelijke (v) BC Grimbergen

Charlotte Boelens heeft met Grimbergen na derbyzege tegen Asse-Ternat nog extra reden tot feest: “Sfeer en cava zijn hier altijd aanwezig, waar kan ik beter zijn?”

Zelfs drie Asse-Ternat-speelsters kunnen de bal niet afsnoepen van Charlotte Boelens. ©  Kms

Makkelijke zege voor de basketvrouwen van Grimbergen afgelopen weekend tegen Asse-Ternat. De Grimbergse sporthal was lekker volgelopen voor de derby en zag de thuisploeg een verpletterde 71-39-zege boeken. Charlotte Boelens was goed voor liefst voor zeventien punten.

Wim Redant

De 27-jarige Boelens is aan haar tweede passage bezig bij Grimbergen, waar ze op haar zeventiende al debuteerde in de hoofdmacht. “Na enkele jaren verhuisde ik naar Willebroek. Nadien werd Okapi Aalst mijn nieuwe bestemming”, zegt de center. “Ik beleefde er enkele leuke jaren met bekersuccessen als sportieve hoogtepunten, maar er was vooral veel ambiance. In Aalst is carnaval nooit ver weg en ik ben iemand voor wie basketbal een hobby is die me vooral plezier moet bezorgen. Plots vertrokken vele speelsters en er kwam een nieuwe coach die het over een totaal andere boeg gooide. Zo raakte ik tijdens mijn laatste jaar Aalst het basketplezier wat kwijt en bovendien werden ook de verplaatsingen een hele klus nadat ik van Grimbergen naar Wilrijk was verhuisd. Toen Grimbergen me polste voor een terugkeer, heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Die beslissing heb ik me ook nog geen seconde beklaagd. Na de wedstrijd hebben we hier bij een glaasje cava veel plezier. Of we de cava alleen bovenhalen bij winst? Na een nederlaag moeten we toch ook ons verdriet verdrinken, hè.” (lacht)

Na de dertiger tegen Asse-Ternat hoefde Boelens zaterdag in elk geval niet te treuren. “De voorbije jaren was er een groot verloop van speelsters tussen beide clubs geweest, wat voor extra pigment zorgde. Zo zat er veel volk in de tribunes, omdat ze beide teams nog eens aan het werk wilden zien. We gingen rusten met een 31-25-voorsprong en maakten ons op voor een sterk Ternats antwoord in de tweede helft, maar toen raakten we pas echt op toerental. Defensief tankten we vertrouwen en de afwerking volgde. Onze kanonnen stonden op scherp, terwijl bij Asse-Ternat de twijfels toesloegen.”

Geen titelambities

Door de derbyzege prijkt Grimbergen samen met Gentson op de tweede plaats, maar van titelambities blijkt geen sprake. “De club zit niet te wachten op de promotie naar eerste landelijke en ook in de groep leeft die ambitie niet. We willen gewoon graag elke wedstrijd winnen. We verloren twee keer nipt van Gentson, twee keer had dat anders kunnen uitdraaien. We gingen ook onderuit tegen leider Laarne, dat ongeslagen op kop prijkt. Misschien moeten we in de terugmatch maar eens winnen van de koploper. Dan zou de cava ongetwijfeld nog net iets zoeter smaken”, lacht de consultant in de IT-sector.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten