Ontploffing vlak bij Grote Markt in Brussel: één gewonde

De Brusselse brandweer is maandagmiddag opgeroepen voor een ontploffing in een appartementsgebouw in de Steenstraat in het centrum van Brussel. Volgens de brandweer is er sprake van één gewonde, de politie spreekt over meerdere gewonden.

Amaury MichauxBron: BELGA

De Steenstraat lig in het hart van Brussel, tussen de Grote Markt en de Ancienne Belgique. Volgens de eerste inschattingen werd de explosie waarschijnlijk veroorzaakt door gas, maar wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De explosie deed zich omstreeks 12.00 uur voor.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten zijn ter plaatse en hebben een veiligheidsperimeter ingesteld. De straten rond de Steenstraat, waaronder de Anspachlaan zijn afgesloten voor het publiek. Ook Sibelga, de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is ter plekke.

Na de ontploffing volgde een kleine brand, die de brandweer snel onder controle had. Volgens de Brusselse politie zou er sprake zijn van enkele gewonden, maar duidelijkheid bestaat daar nog niet over. De Brusselse brandweer spreekt van één gewonde, die zou brandwonden hebben opgelopen.

©  brandweer brussel

©  brandweer brussel

©  nelo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten