Voetbal  3de afdeling VV A Tempo Overijse

Ignazio Cocchiere hoopt in Rumbeke opnieuw toe te slaan: “Italië is er niet bij in Qatar, hè. Dit zijn mijn wereldbekermatchen”

Ignazio Cocchiere. “Nu nog een reeksje neerzetten zou mentaal een boost geven voor wat komt na de winterstop.”  ©  Vel

Na een moeilijke eerste helft boog Tempo Overijse vorige week met een sterke tweede helft een achterstand tegen VW Hamme toch nog om in een overwinning. De 4-2-zege was in grote mate te danken aan Ignazio Cocchiere, die goed was voor twee goals. Op het veld van Rumbeke hoopt de spits dat kunststukje zaterdag nog eens te mogen herhalen.

Danny Van Hecke

“We waren verwittigd voor Hamme”, zegt Cocchiere. “Het is een sterke ploeg waar we vorig seizoen al onze tanden op hadden stukgebeten. Toch waren we niet bij de les, waardoor we aan de rust op achtervolgen aangewezen waren. In de kleedkamer pushte onze coach ons nog eens helemaal en in de tweede helft hebben we meteen stevig uitgepakt. We moesten ook wel, we hadden thuis nog geen punten verloren. Het is op eigen veld dat we dit seizoen het verschil willen maken. Gelukkig hebben we dus nog orde op zaken kunnen stellen.”

Geen excuses

Met in 2022 nog wedstrijden tegen Rumbeke, Wervik en Aalter, allemaal ploegen uit de rechterkolom, lijkt Overijse voor de winterstop nog voor een negen op negen te kunnen gaan. “Maar dan zullen we wel bij de les moeten zijn. Nu nog een reeksje neerzetten zou mentaal een boost geven voor wat komt na de winterstop. We staan na dertien matchen aan de leiding, dat betekent dat we die plaats waard zijn en dat moeten we de komende weken opnieuw bewijzen. Fysiek staan we sterk en er zijn geen afwezigen door blessures of schorsing. Excuses hebben we dus niet.”

Ook met het WK in Qatar is Cocchiere amper bezig. “Italië is er niet bij, hè. Dan zegt zo’n WK me weinig. Mijn wereldbekermatchen lagen tegen Hamme en nu in Rumbeke en Wervik. Dat is voor mij belangrijker dan wat er in Qatar gebeurt. Voor jullie had ik graag dat de Rode Duivels wonnen, maar voor mij komen de Rode Duivels van Tempo Overijse toch op de eerste plaats”, aldus de Italiaanse spits.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten