Voetbal 3de afdeling VV A KHO Wolvertem Merchtem

Geen eerste negen op negen voor Wolvertem Merchtem van Bjorn Schoukens: “Deze nederlaag hebben we niet verdiend”

Bjorn Schoukens. “Gezien het spelverloop was een gelijkspel logischer geweest. We hadden nooit het gevoel de mindere te zijn.”  ©  Kms

Na twee overwinningen op rij gingen ze bij Wolvertem Merchtem voor een eerste negen op negen van het seizoen. Zonder succes. Anzegem was zaterdag niet veel beter dan de thuisploeg, maar een doelpunt uit het niets zorgde toch voor een West-Vlaamse zege.

Eric Biesemans

“Wij zaten in een goede flow en ons niveau was de vorige matchen zeker niet slecht”, zegt verdediger Bjorn Schoukens. “Die lijn leken we ook tegen Anzegem te gaan doortrekken. Er stond een goed blok en we gaven weinig weg. De ref deed de bezoekers wel een strafschop cadeau, maar doelman Stefan Deloose hield die uit zijn netten. Wij hadden meer balbezit en bepaalden het spel. Wij zorgden voor de meeste dreiging, wisten ook te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt onbegrijpelijk af.”

In de tweede helft kreeg Wolvertem Merchtem het dan wel moeilijker. “We kwamen minder aan voetballen toe en de bezoekers eisten de bal meer op. Tien minuten voor tijd dropten ze een voorzet in de zestienmeter en daaruit viel de goal. Spijtig, want gezien het spelverloop was een gelijkspel logischer geweest. We hadden nooit het gevoel de mindere te zijn. Best wel zonde, want anders hadden we nu twintig punten op de teller staan en hijgden we in de nek van de topploegen.”

Van basis over bank terug naar basis

De Kobbegemnaar - ingenieur bij Besix - stond net als vorige week in de ploeg, maar was daar eerder dit seizoen toch ook even uit verdwenen. “Door de mindere resultaten was ik op de bank verzeild geraakt. En als verdediger ben ik ook niet meteen het type dat als invaller het verschil gaat maken. Bij de beloften kon ik matchritme opdoen en door een blessure en schorsing kwam ik terug in de basis. Centraal achterin ben ik op mijn best, maar ook als rechtsachter, waar ik al heel wat matchen speelde, probeer ik mijn mannetje te staan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten