‘Zillion’ klimt op in top 20 van Vlaamse films

Het loopt nog steeds storm voor Zillion in de Vlaamse bioscopen. Met al meer dan 450.000 bezoekers verdringt regisseur Robin Pront (36) na twaalf jaar de feelgoodfilm Zot van A van Jan Verheyen uit de lijst van meest bezochte Vlaamse films. Verheyen neemt het sportief op.

Tom Vets

“Als het moest gebeuren, dan ben ik blij dat het door Robin Pront en Zillion is”, aldus Verheyen op zijn sociale media. Matteo Simoni, die als pornokoning Dennis Black Magic een hoofdrol speelt in de film, had het bericht van Jan ook gelezen. “Zonder Zot van A. had ik misschien nooit in Zillion gezeten. Waarvoor dank, Jan”, zei hij.

LEES OOK. ‘Zillion’ trok al meer dan 350.000 bezoekers

De film zal de komende dagen nog Vlaamse klassiekers voorbijsteken zoals Rundskop, De helaasheid der dingen en Frits en Freddy. Die hebben maar enkele duizenden bezoekers meer. Als de gekte in de bioscoop nog even blijft duren, kan Zillion in de top 10 belanden. Op de tiende plaats staat momenteel de film Max met Jacques Vermeire, goed voor 643.000 bezoekers in 1994. De absolute top lijkt nog buiten bereik. Daar staat sinds 2008 Loft van Erik Van Looy, met 1,2 miljoen bezoekers.

LEES OOK. ‘Zillion’ doet de kassa’s rinkelen, maar wie profiteert daar allemaal van? (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook