Ook in kijkcijfers scoren Rode Duivels minder goed

© RR

De verloren match van de Rode Duivels op het WK zorgde niet voor meer kijkers dan bij de eerste, nipt gewonnen wedstrijd tegen Canada. Gemiddeld 1.692.643 Vlamingen volgden zondag de afgang van onze nationale elf tegen Marokko.

Tom Vets

Dat zijn er ongeveer 200.000 minder dan de openingswedstrijd van België. Deze keer speelde wellicht het vroege uitzenduur mee: de match begon al om 14 uur. Toen we enkele jaren geleden tegen Tunesië voetbalden op het WK op zaterdagnamiddag, haalden we haast evenveel kijkers als tegen Marokko.

Het grootste slachtoffer van de nederlaag – in televisietermen dan – is de talkshow van Karl Vannieuwkerke. Villa Sporza lokte maar een kwart miljoen kijkers. De VRT betaalde destijds een fortuin aan de uitzendrechten van het WK, maar die investering rendeert voorlopig niet. ’s Avonds heeft Eén nu aanzienlijk minder kijkers dan met een normale programmering.

LEES OOK. Niemand mag weten wat het WK voetbal de VRT kostte: “Belastinggeld voor een evenement dat vraagtekens oproept” (+)

Vooral VTM houdt goed stand. De voorbije week scoorden VTM nieuws en Familie opvallend goed, en zondag had ook Code van Coppens een prima 546.457 kijkers.

Aangeboden door onze partners