Voetbal 2de afdeling VV A FC Gullegem

FC Gullegem speelt voor Sinterklaas en geraakt niet weg uit gevarenzone: “Het is in alle lijnen iets minder”

Efram Vansuypeene: “De situatie is nog niet om te gaan panikeren, maar binnen de kortste tijd moeten we ons herpakken.”  ©  Bart Vandenbroucke

Gullegem -

FC Gullegem raakt maar niet weg uit de kelderverdieping van het klassement. Zaterdag werd met 2-4 verloren van Brakel, nadat de rood-witten al vroeg voor Sinterklaas speelden. Drie van de vier doelpunten werden in geschenkverpakking aangeboden. Komende zaterdag wacht Gullegem een moeilijke verplaatsing naar provinciegenoot SV Oostkamp, dat mooi op de vierde plaats pronkt.

Geoffrey Vandenbulcke

Wat is er toch met FC Gullegem aan de hand? De rood-witten zijn een leeuw zonder tanden geworden. De vorige seizoenen moesten zelfs de toppers hun tenen uitkuisen toen ze op de Poezelhoek op bezoek kwamen. Dit seizoen heeft Gullegem zelfs de grootste moeite om van een middenmoter te winnen. Tegen Brakel was de verdediging gul met de geschenken. Maar ook aanvallend ging er weinig dreiging van uit. Het is duidelijk dat de jongens van T1 Jordi Lemiengre het binnen de kortste tijd over een andere en betere boeg moeten gooien.

Zure nederlaag

Na de nederlaag tegen Brakel waren weinig spelers bereid om na te praten. Efram Vansuypeene nam zijn verantwoordelijkheid. “Een zure nederlaag”, mopperde de 32-jarige kapitein. “Opnieuw. Het is in alle lijnen een beetje minder. We verdedigen minder scherp en ook aanvallend zijn we niet voldoende efficiënt. Op die manier geraak je niet aan de nodige punten. De situatie is nog niet om te gaan panikeren, maar binnen de kortste tijd moeten we ons herpakken, nog eens met een zege uitpakken. Komende speeldag op Oostkamp zijn we op papier kansloos, maar wie de nummer twee en de gedoodverfde titelfavoriet Lokeren-Temse in eigen huis in bedwang kan houden, moet toch tot beter in staat zijn dan een ondermaatse vijftiende plaats.“

Nico Vandecaveye, T3 en trainer van de beloften, wordt vanaf deze week T2 bij Anzegem. “Ik kreeg een mooie aanbieding, heb meteen toegehapt”, vertelt de 49-jarige Markenaar. “Bij Gullegem was ik aan mijn vijfde seizoen bezig. Ik heb me hier altijd thuisgevoeld, maar kon die mooie kans niet laten liggen. Voor mezelf is het een mooie promotie. Tevens zal ik niet meer zes van de zeven dagen met voetbal moeten bezig zijn. Ik krijg wat meer vrije tijd. Het Gullegemse bestuur had begrip voor mijn beslissing, al had het uiteraard liever gehad dat ik het seizoen had uitgedaan. Maar ik moet ook aan mezelf denken. Ik kon die opportuniteit niet laten liggen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten