Voetbal 4de provinciale D Sassport Boezinge B

Frederik Wydoodt schuift door naar A-ploeg, waardoor David Casteleyn nieuwe trainer van Boezinge B wordt: “Ik heb er enorm veel zin in”

David Casteleyn (archiefbeeld) stopt per direct als speler. ©  Margaux Capoen

Boezinge -

De trainerscarrousel bij Sassport Boezinge gaat lustig verder. Zondagmiddag werd David Casteleyn aangesteld als nieuwe T1 van Boezinge B. Huidig trainer Frederik Wydoodt wordt overgeheveld naar de A-ploeg en gaat een nieuwe uitdaging als T2 aan.

Amaury Verdruye

Sassport Boezinge B doet het opnieuw zeer goed dit seizoen. Afgelopen weekend verloor het na een puike partij ‘maar’ met 1-0 van titelfavoriet en leider FC Kuurne. Meteen het laatste kunstje van coach Frederik Wydoodt die T2 wordt van de eersteprovincialer.

“Ik kon deze kans niet laten liggen”, vertelt Wydoodt. Voordien was hij al T2 bij Vlamertinge waar hij de hoogdagen van de club beleefde onder Fanny Schamp.

“Het is weer een nieuwe uitdaging en ik heb er veel zin in. Trainingen geven, T1 Jonas Vandermarliere assisteren en de groep samenhouden. Ik heb het vroeger altijd gedaan en dat ligt mij wel. Het was natuurlijk met pijn in het hart dat ik afscheid moest nemen van de jongens van de B-ploeg”, geeft Wydoodt toe. “Met sommigen van hen werkte ik al negen jaar samen. Maar iedereen gunde me deze kans en ik voelde veel dankbaarheid.”

David Casteleyn wordt dus de opvolger van Wydoodt. Casteleyn stond tot enkele weken terug nog tussen de krijtlijnen als speler van SK Elverdinge waar hij tevens jeugdtrainer en jeugdcoördinator is. “Ik heb er enorm veel zin in”, schreeuwt Casteleyn het uit van enthousiasme.

“Via via werd ik gecontacteerd met de vraag of ik interesse had. Ik heb niet lang moeten twijfelen om in te gaan op dit voorstel. Ik had de laatste tijd als veldspeler alleen nog maar kwaaltjes en ik voelde dat het lichaam wat op was. Ik heb dan ook besloten om per direct te stoppen met voetballen en deze uitdaging aan te gaan. Ik zal wel nog actief blijven als jeugdcoördinator van SK Elverdinge. We hebben zo afgesproken dat ik tot het einde van het seizoen de trainingen op vrijdag zal leiden en de wedstrijden in het weekend. Frederik geeft nog de trainingen op woensdag.”

Ambities

De B-ploeg van Sassport Boezinge slaat sinds de oprichting steeds een goed figuur en eindigde vorig seizoen zelfs in de eindronde. Toch krijgt Casteleyn vrij spel van het clubbestuur.

“Ik weet dat ik een heel plezante maar ook kwalitatieve groep in handen krijg. Ik ken al heel veel spelers en we hebben dezelfde ingesteldheid. We delen met mekaar dezelfde wil om te winnen. Ik ga proberen om realistisch te spelen maar op ons kunstgras zal het wel leuk zijn dat dit op een voetballende manier kan gebeuren. Van het bestuur uit is er geen specifieke doelstelling dus kunnen we er zonder zorgen nog een mooi seizoen van maken.”

Komend weekend volgt Casteleyn’s eerste uitdaging met Boezinge B op bezoek bij SK Reningelst.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt