Voetbal 3de Afdeling VV A SV Rumbeke

Na negen matchen zonder zege schieten Harold Cool en SV Rumbeke nog eens raak: “Nu kunnen we opnieuw naar boven kijken”

Woodruff schermt de bal af voor Assalhi van Eppegem.  ©  Kms

Rumbeke -

SV Rumbeke weet opnieuw wat winnen is. Op het voorlaatste Eppegem boekten de jongens van T1 Geert Broeckaert een duur bevochten en vooral deugddoende 1-2 zege. Een overwinning die net op tijd kwam, want zaterdag wacht Rumbeke een thuismatch tegen leider Tempo Overijse. “Voor een stunt zijn we altijd te vinden”, vertelt een lachende Harold Cool.

Geoffrey Vandenbulcke

De vorige overwinning dateerde van 17 september, 1-2 op Wervik. Sedertdien moesten de blauwhemden het met drie gelijke spelen stellen. Het voetbal dat Rumbeke bracht mocht nochtans best gezien worden, maar kansen versieren en die ook nog afwerken, was soms een moeilijke klus. “Ook op Eppegem hebben we hard moeten knokken om drie belangrijke punten te pakken”, is de 35-jarige Harold Cool eerlijk. “Op bepaalde momenten zijn we zelfs door het oog van de naald gekropen. Aan de rust leidden we met 0-1. Vroeg in de tweede helft mocht de thuisploeg een strafschop nemen. Gelukkig voor ons koos onze doelman Kenneth Vonck de goede hoek. Meteen daarop was het onze beurt om vanaf het elfmeter onze kans te wagen. Colin Dumoulin faalde niet, schoot de 0-2 tegen de netten.”

Alle hens aan dek

“We dachten op rozen te zitten, maar kwamen uiteindelijk nog onder zware druk te staan. Zeker na hun aansluitingstreffer was het alle hens aan dek. We hielden stand, gingen met drie gouden punten huiswaarts. We sloegen een kleine kloof met de ploegen achter ons en hebben onszelf zo wat zuurstof gegeven. Na een sterke seizoenstart waren we wat afgedwaald. Mentaal zijn de voorbije weken ook zwaar geweest. Nu kunnen weer opnieuw naar boven kijken. De druk is een beetje van de ketel, maar achteruit leunen kunnen we niet doen. Zaterdag wacht ons een loodzware thuiswedstrijd tegen leider Tempo Overijse. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Trouwens, voor een stunt zijn we altijd te vinden”, besluit Harold Cool.

Ook doelman Kenneth Vonck, die door het stoppen van een strafschop een groot aandeel had in de 1-2 zege, kan best genieten van de overwinning.

“Een zege die net op tijd kwam”, zegt de 35-jarige Rumbeekse goalie. “Het was tevens van moeten. Als je het bijna drie maanden zonder overwinning moet stellen, dan loop je uiteraard niet over van zelfvertrouwen. Maar op karakter hebben we onszelf een boost gegeven. Toegegeven, in het slot was het pompen of verzuipen. Toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot, volgde een heuse ontlading. We hebben achteraf nog een feestje gebouwd. Dat ik zaterdag tegen Overijse, met de best scorende aanval van de reeks, in een schietkraam zal staan? Dat zit er inderdaad in. Maar na de zege op Eppegem gaan we onze huid duur verkopen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten