Voetbal  2de provinciale A  VK Borchtlombeek

Jeroen Stas en Dries Cobbaert moeten Borchtlombeek in tweede provinciale houden: “We beseffen dat we voor een zware missie staan met een te smalle kern”

Jeroen Stas (links) en Dries Cobbaert. Stas is de man van de motivatie, het tactische is voor Cobbaert. ©  Geert Tresignie

Na de 6-0-pandoering op Kester-Gooik prijkt tweedeprovincialer Borchtlombeek met een 6 op 36 nog steeds helemaal onderin. Voorzitter Ivanhoe Aeyels nam afscheid van coach Rik De Vos en haalde met Jeroen Stas en Dries Cobbaert een duo in huis om toch nog het behoud af te dwingen.

Wim Redant

Liedekerkenaar Dries Cobbaert (31) behoorde als keeperstrainer al tot de Borchtlombeekse staf en schoof een rang op. De aanstelling van Jeroen Stas (42), beroepshalve werkzaam als opvoeder in het Liedekerkse Atheneum, betekent een terugkeer naar de oude stal voor de gewezen succescoach die eerder op voetbalpensioen ging. Het trainersduo nam over van Denderleeuwenaar Rik De Vos, die de ploeg vorig seizoen als vicekampioen na een testmatch tegen Zemst naar tweede provinciale loodste. “Ik kwam overeen met de voorzitter om uit elkaar te gaan zonder met modder te gooien en daar hou ik me aan. Net als jij stel ik vast dat in de drie jongste matchen na mijn vertrek dertien goals werden geslikt”, merkt De Vos fijntjes op.

Stas ziet de samenwerking met Cobbaert best zitten. “Ik was jarenlang trainer bij Borchtlombeek en draag deze club in mijn hart. Daarom wou ik de handdoek opnemen toen de voorzitter me polste om samen met Dries Cobbaert de ploeg over te nemen. Dries was mijn doelman toen ik bij Liedekerke B als trainer aan de slag was. Dries wisselde toen af met Maxim Aerts als eerste doelman en speelde om de twee weken bij de B-ploeg. Vorig jaar werkte Dries als keeperstrainer al onder Rik De Vos. Het biedt het voordeel dat hij de groep al door en door kent. Bovendien zijn we perfect complementair. Zelf ben ik eerder de coach die het accent legt op de motivatie. Ook de stilstaande fases vormen een stokpaardje. Dries zie ik eerder als het tactische brein. Met welk concept en systeem we uitpakken, dat is zijn bevoegdheid.”

Bosloop

Borchtlombeek veerde even op met een 6-5-zege tegen Woluwe-Zaventem, maar een week later volgde al opnieuw 6-0-billenkoek op Kester-Gooik. “We beseffen dat we voor een zware missie staan met een te smalle kern. Daarom werd de eerder verguisde Nabil Chemali opnieuw in de armen gesloten. Het afscheid van Lars en Floris Bronselaar evenals Simon Verhavert werd niet opgevangen. Ook conditioneel is er veel werk aan de winkel. Met een bosloop op zondag probeerden we een inhaalbeweging te maken. Het DNA van de club is bikkelen voor elke bal, dan moet je nu eenmaal fysiek paraat zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten