Nu kan het aftellen naar Kerstmis echt beginnen: de kerstbomen staan op de Kouter

Bart Moerman verkoopt 500 kerstbomen op de Kouter.  ©  fvv

Gent -

Kerstmis komt nu wel echt dichterbij, want de kerstboomverkoop op de Kouter is van start gegaan. Tot en met 24 december staat het plein vol kerstbomen. Drie verschillende firma’s verkopen elke dag van de week verschillende soorten dennenbomen.

Lotte Ruysschaert

Bart Moerman (45) verkoopt voor het eerst kerstbomen op de Kouter. Hij regelt de verkoop voor zijn zieke collega Gijs van Veenendaal, die daar voor het derde jaar zijn kerstbomen zou verkopen. In zijn naam heeft Bart ongeveer vijfhonderd exemplaren in de aanbieding en als het nodig is, kan hij er extra bestellen. Hij verkoopt maar één soort, de Nordmann. “Die zullen hun naalden niet verliezen. Ik heb nog een Nordmann staan van vorig jaar en alle naalden hangen er nog aan, ze zijn alleen bruin geworden”, vertelt de verkoper. Hij verkoopt de bomen met en zonder wortel.

Dinsdag begint ook Stefaan Braeckman dennenbomen te verkopen, en op donderdag komt de laatste verkoper erbij. Elke dag vanaf 10 uur tot ongeveer 20 uur verkopen ze kerstbomen. Klanten kiezen er een boom uit, die dan snel wordt ingepakt.

Tot 150 euro

Moerman hoopt op een grote opkomst. “Dit jaar verkoopt Ikea geen kerstbomen, dus misschien komen daardoor meer mensen naar hier. Ik verwacht dat de komende twee weekends de drukste worden. Op 24 december worden zelfs nog bomen verkocht, door mensen die ze dan ’s avonds met de familie versieren.” Voor een Nordmann betaal je bij hem tussen 40 en 150 euro.

Ook de blauwe kiosk is vanaf 1 december dagelijks open van 10 tot 20 uur. “We hebben dat samen besproken, want we kunnen beter samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken.”

INFO: Kerstboommarkt op de Kouter, 9000 Gent. Elke dag open tot en met 24 december van 10 uur tot 18 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten