Metallica kondigt album aan en speelt twee keer in elke stad

©  AP

Een nieuwe single, straks ook een nieuw album en een tournee. Na hun passage op Rock Werchter is Metallica alweer klaar voor een volgend hoofdstuk. En daarbij weten ze toch weer te verrassen.

Met het lossen van de single Lux Æterna kondigt Metallica meteen z’n twaalfde studioalbum aan: 72 seasons, dat in april verschijnt. Het is de eerste plaat van de Amerikanen sinds Hardwired… to self-destruct uit 2016. De titel verwijst naar de cruciale leeftijd van 18 jaar, zegt frontman James Hetfield. “In je eerste achttien jaar vorm je jezelf, ook als mens, en word je volwassen. Het is interessant om te bestuderen hoe die periode je blik op de wereld blijft beïnvloeden.”

LEES OOK. Metallica-frontman James Hetfield gaat na 25 jaar scheiden

Tegelijk maakt Metallica bekend dat het in 2023 en 2024 weer op wereldtournee gaat. En dat wordt iets speciaal: in elke stad die ze bezoeken, speelt de band twee keer. Telkens met compleet andere setlists en voorprogramma’s. Wie naar beide shows gaat, krijgt dus verschillende optredens te zien. Net zoals bij een festival zijn er combitickets te koop. Fans jonger dan 16 krijgen bovendien korting.

Slecht nieuws voor de Belgische fans: een dubbel bezoek aan ons land staat voorlopig niet gepland. Wel aan onze buurlanden. Eind april speelt Metallica in Amsterdam, in mei zijn Frankrijk en Duitsland aan de beurt. Al zijn er nog veel lege data in de agenda. Het album 72 seasons komt uit op 14 april.

LEES OOK. Dit vond onze man afgelopen zomer van Metallica op Rock Werchter: “Preken voor de eigen parochie” (+)

De hoes van het nieuwe Metallica-album ‘72 seasons’, dat op 14 april verschijnt. ©  RR

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook