Bekende Vlamingen scharen zich in video achter studentenprotest tegen Antwerps cultuurbeleid

Antwerpen -

De studenten van For Future en het (Antwerpse) cultuurveld komen met een duidelijk statement, uren voor de start van de gemeenteraad in Antwerpen. In een video hebben tientallen bekende koppen een boodschap voor schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) om de besparingen terug te draaien.

Wim Opbrouck, Dimitri Leue, Joke Emmers, Jaak Van Assche, Michael Pas, Clara Cleymans, Tom Van Dyck, Warre Borgmans, Veerle Baetens, Frank Focketyn,... Het zijn maar enkele namen van Bekende Vlamingen die een woordje richten aan schepen van Cultuur, Nabilla Ait Daoud.

In een video tonen ze zich solidair met de kunststudenten van For Future die al wekenlang protesteren tegen de besparingen van het Antwerpse stadsbestuur. Met de veel gehoorde strijdzin ‘veel pijn weinig hard’ en ‘wij moeten gaan werken voor onze centen’ nemen ze het Antwerpse cultuurbeleid en de schepen op de korrel. Ze vragen de beslissingen terug te draaien.

LEES OOK. Interview met cultuurschepen lokt veel reactie uit: “Ait Daoud zet kunstenaars schaamteloos in de hoek als profiteurs”

Maandagavond, op de gemeenteraad, wordt de nieuwe meerjarenbegroting ter stemming voorgelegd. En bij aanvang van de zitting zijn al meerdere protestacties tegen de besparingen aangekondigd. Niet alleen het culturele veld, maar ook de sociale middenveldorganisaties verzamelen vanavond voor het stadhuis om hun stem te laten horen.  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten