Voetbal 1ste provinciale VK Linden

Fatih Calgan bezorgt Linden met twee doelpunten belangrijke zege: “Dit was het mooiste doelpunt dat ik ooit heb gescoord”

Fatih Calgan. “Ik hoop toch nog op een promotie. Soms heb ik het gevoel dat we hier alleen maar aan het bikkelen zijn en de lange bal spelen.”  ©  Vel

Linden weet niet meer wat verliezen is. Zaterdag was het voor eigen volk met 3-2 te sterk voor Wambeek-Ternat, zodat het nu al vijf wedstrijden rij ongeslagen is. Grote man was Fatih Calgan. De 28-jarige aanwinst scoorde iets na het uur de 2-2 om dan in extra tijd ook nog voor de winning goal te zorgen.

Stefan Van de Weyer

Calgan kwam vorige zomer over van RC Hades Kiewit, dat in tweede afdeling actief is. “Ik ben zeer blij bij VK Linden, maar zou toch graag opnieuw in de nationale reeksen spelen”, zegt de nummer tien, wiens oudere broer Cengiz bij derdeprovincialer VS Kortenaken actief is. “Soms heb ik het gevoel dat we hier alleen maar aan het bikkelen zijn en de lange bal spelen. Ondanks het feit dat we met 3-0 verloren van leider Bierbeek, heb ik ook het gevoel dat we voetballend de beste ploeg van de reeks zijn. Dat zagen we ook in de Beker van België, waarin we enkele ploegen uit derde afdeling uitschakelden. Op voorhand werden we bekeken als topkandidaat voor het kampioenschap, voor mij was de top drie à vijf ook al mooi. Met onze huidige achtste plaats staan we op dit moment echter niet op de positie waar we moeten staan. We moeten week na week punten pakken, maar voor de match tegen Wambeek-Ternat speelden we twee keer 0-0 tegen Out-Hoegaarden en Mazenzele Opwijk. Nu wonnen we dan toch eens tegen een topploeg en toonden we veel karakter en mentaliteit.”

Barman in Versuz

Iedere zaterdagavond na het voetbal gaat Calgan trouwens nog aan het werk. Hij werkt aan de bar in de Hasseltse discotheek Versuz. “Dat is soms best pittig, maar zo blijven we ook in beweging. Het is natuurlijk ook leuker als we dan gewonnen hebben. Zeker als ik daar zoals zaterdag een bepalende rol kan inspelen. Die 2-2 tegen Wambeek-Ternat was de mooiste treffer uit mijn carrière tot nu toe. Ik stond op de linkerflank bijna tegen de achterlijn. Nadat een tegenstander de bal met de hand beroerde, kwam deze voor mijn voet. Ik trapte hem ineens naar doel, los de winkelhaak in. Ik was zelf even in shock. In het verleden had ik tegen Herent als eens een zogenaamd olympisch doelpunt gemaakt (een corner die rechtstreeks binnengaat, red.), maar deze was nog mooier. In blessuretijd kon ik dan ook nog de winning goal maken om het feestje helemaal af te maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten