Voetbal 2de Afdeling VV A Sparta Petegem

Kansloze nederlaag voor Sparta Petegem bij de leider: “Kregen na twintig minuten geen voet meer aan de grond”

Arne Van Den Eynde zet de achtervolging in op twee Ajuinen. Coach Dhont gaf grif toe dat Sparta Petegem overklast werd in Aalst. ©  Gregory Van Gansen

Petegem-Aan-De-Leie -

Sparta Petegem kon op het veld van leider Eendracht Aalst niet met een kleine stunt uitpakken. De regerende kampioen verloor met 3-0 bij de Ajuinen en staat nu op een gedeelde vierde plaats in de algemene rangschikking. Bert Dhont zocht geen excuses en gaf toe dat de Spartanen een maatje te klein waren.

Johan Polet

“We waren gedurende de eerste twintig minuten de evenknie van onze opponent”, aldus coach Dhont van Sparta Petegem. “We incasseerden te gemakkelijk een eerste doelpunt, waarna we geen vuist meer konden maken. We lieten de hoofdjes te snel en te gemakkelijk hangen. We ontsnapten nog voor de rust aan een dubbele achterstand omdat onze doelman Dimi Carré een strafschop stopte. Daarna kwamen we met veel goede moed uit de kleedkamer, maar nog geen minuut later keken we al tegen een 2-0-achterstand aan. Vijf minuten later scoorde Eendracht Aalst een derde keer en was de wedstrijd gespeeld. Ik heb rond het uur drie wissels doorgevoerd en de beloftevolle jongeren Arne Bradt, Arthur D’Hulster en Preben Dhont nog in de strijd gegooid. Een klein pluspunt is dat er niemand geblesseerd uitviel en we geen schorsingen voor aanstaande zondag hebben.”

“Ik ben nu twee en een half jaar bij Sparta Petegem aan het werk”, rekent Dhont uit. “Het was tegen Eendracht Aalst de eerste keer dat we over negentig minuten amper voet aan de grond kregen. Ik was er in de eerste twintig minuten van overtuigd dat we iets konden rapen. Onze opponent was nadien een maatje te groot. We werden overklast in kracht door de leider, waarbij er enkele jongens op het randje van het toelaatbare speelden. Eendracht Aalst voert niet toevallig de rangschikking aan.”

Negatief doelpuntensaldo

“We hebben een merkwaardige statistiek waarover we ons kunnen bezinnen”, merkt Dhont op. “We staan in de top vijf, maar hebben een negatief doelsaldo. We trokken zesmaal aan het langste eind, waaronder vijf zeges met één doelpunt verschil. We wonnen enkel van FC Merelbeke (2-0) met een ruimer verschil. We hebben voor iedere overwinning hard moeten werken. Het is duidelijk dat we deze week de knop snel moeten omdraaien. We hebben voor de jaarwisseling nog drie wedstrijden tegen KSC Dikkelvenne, Erpe-Mere United en Jong Cercle. Ik recupereer aanstaande zondag Rienes Vanborm (terug na een schorsing), Pieter De Wulf (na neusbreuk) en Kenzo Verheuge (hersteld van blessure). Dat geeft mij meer mogelijkheden. We gaan er alles aan doen om in de top vijf te blijven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten