Dieven rukken horloge van 80.000 euro van arm slachtoffer, midden op straat in Gent

©  IF/LMD

GENT -

Twee dieven hebben midden in Gent geprobeerd om aan de haal te gaan met een peperduur luxehorloge van Patek Philippe. Ze rukten het horloge van de arm van de eigenaar, maar daarna liep het mis.

Laura Moens

Twee mannen stonden maandag in de correctionele rechtbank terecht voor een diefstal met geweld, dicht bij het Gravensteen. De twee zitten al een tijdje in de gevangenis en moesten zich verantwoorden voor een gewelddadige diefstal op 4 september 2022.

Midden op straat rukten ze een horloge van het bekende Zwitserse merk Patek Philippe van de arm van een man. Naar eigen zeggen deden ze dat ‘op bestelling’: ze hadden de opdracht gekregen van een derde partij, in ruil voor een slaapplaats. Ze verblijven beiden illegaal in België en konden nergens anders terecht. “Ze zaten in een uitzichtloze situatie”, aldus advocaat Peter Deurbroeck.

In het tumult na de diefstal sloegen de twee op de vlucht. Een van hen sprong op de tram en duwde een getuige het water in. De andere dief sprong zelf in het water en probeerde al zwemmend te ontkomen in het water rond het Gravensteen.

In films lijken zulke vluchtpogingen misschien efficiënt, maar de twee konden al snel door de politie worden gevat. Ze riskeren beiden een celstraf van 18 maanden. De dieven reageerden maandag in de rechtbank emotioneel, een van hen barstte zelfs in tranen uit. Ze vroegen om vergiffenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten