Voetbal 2de afdeling A KSC Dikkelvenne

Karaktervol KSC Dikkelvenne vecht tegen sterk SV Oostkamp knap terug: “Gewonnen punt na een knotsgek slot”

Oleksandr Beshliaha kon met een laat doelpunt nog een punt thuishouden op de Hofkouter. ©  Geert De Rycke

Gavere -

Rollercoaster aan emoties zaterdagavond aan de Hofkouter. De ploeg van coach Lieven Gevaert, die twee keer een voorsprong weggaf, boog diep in de toegevoegde tijd een achterstand nog om in een gelijkspel (3-3). Na een individuele actie van Preben De Man haalde Oleksandr Beshliaha de trekker over.

Freddy De Geest

Pas afgetrapt of de thuisaanhang kon al juichen. “We gaven de voorsprong wel iets te gemakkelijk en te snel weg”, zegt voorzitter Geert Gevaert. “Het blijft een oud zeer dat we te gemakkelijk doelpunten weggeven op stilstaande fases. Tegen een zeer goede ploeg werden we vooral voor de rust overrompeld. Ondanks dat gegeven konden we met een voorsprong naar de kleedkamers. Tijdens de rust schakelde onze coach over naar een 3-5-2-opstelling en kregen we iets meer vat op het middenveld. Na de gelijkmaker van Oostkamp was er nogal wat druk. Wat de scheidsrechter bezielde om zo lang over te spelen, is me een raadsel. Wellicht zorgen de WK-toestanden voor inspiratie. Diep in de toegevoegde tijd werd het 2-3. Iedereen in zak en as bij ons, maar we kregen nog de kans om een aanval op te zetten. De Man schudde een individuele actie uit zijn moegestreden benen en Beshliala verlengde de bal tegen de touwen. Wat een ontlading! Dit is een gewonnen punt. Na Eendracht Aalst is dit de beste ploeg waar we al tegen gespeeld hebben.”

De scheidsrechter telde niet enkel veel tijd bij, maar was ook zeer gul in het trekken van kaarten. Vic Seurynck kreeg dubbel geel onder de neus en dus moest Dikkelvenne dik vijfentwintig minuten met tien tegen elf opboksen. Naast Seurynck werden ook kapitein Marco Verheuge, Gianni Desmet, Koen Pouillon en Preben De Man geboekt. Ook bij de West-Vlamingen gingen vier spelers in het boekje. “Op Sparta Petegem missen we door schorsing Seurynck en De Man, twee spelers op de linkerflank. Tegen Oostkamp hebben mijn spelers gestreden als leeuwen. In deze wedstrijd kon het echt alle kanten uit. We zijn blij met het gewonnen punt omdat in deze loodzware reeks ieder punt bij de eindafrekening belangrijk kan zijn.”

Eindelijk succes in Petegem?

Zondag maakt Dikkelvenne de korte verplaatsing naar Petegem. “We hebben daar nog niet veel punten gepakt, maar ooit moet het er eens van komen”, blijft de Dikkelvense voorzitter hoopvol. “Voor de jaarwisseling zijn er daarna nog de thuiswedstrijd tegen Racing Harelbeke en de verplaatsing naar Jong Essevee. Op 23 december spelen we thuis de vooruitgeschoven wedstrijd tegen KVK Westhoek. Daarna kunnen de spelers met de familie de feestdagen doorbrengen. Om met een gerust gemoed 2023 te kunnen aansnijden, is het de bedoeling om nog wat punten te pakken. Met drie punten meer sta je in de veilige linkerkolom. Tel je drie punten minder dan ons, dan zit je al echt in de gevarenzone. Precies om die reden is het felbevochten punt tegen Oostkamp zo belangrijk.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten