Voetbal 3de provinciale C Korbeek Sport

Rode lantaarn Korbeek Sport leeft plots weer na zeven op negen: “We geven de moed niet op, alles blijft mogelijk”

Gilbert Winant: “Soms maken we het onszelf gewoon te moeilijk.”  ©  Vel

Derdeprovincialer Korbeek Sport begint eindelijk op toerental te geraken. De troepen van trainer Gilbert Winant bezitten nog altijd de rode lantaarn, maar na een zege tegen Lozenhoek Keerbergen en een gelijkspel tegen KVC Haacht hielden ze zaterdag voor eigen volk opnieuw de punten thuis tegen FC Moorsel. Met die zeven op negen heeft paars-rood-blauw de kloof met de andere staartploegen wel gedicht.

Stefan Van De Weyer

“Eigenlijk waren die twee zeges best logisch”, zegt de 65-jarige Winant, die aan zijn twaalfde seizoen Korbeek toe is. “Soms maken we het onszelf gewoon te moeilijk. De tegengoals gaan soms te makkelijk binnen, we moeten echt komaf maken met die weggeefdoelpunten. We zitten ook met enkele afwezigen achterin. De ene week speel je met vier achteraan, de week nadien blijft er daar maar eentje van over. Dat is niet goed voor het vertrouwen en de automatismen.”

Winant is blijkbaar de man van de lange ambtstermijnen. Voor zijn twaalf seizoenen Korbeek was hij bij het intussen verdwenen Union Lovenjoel liefst 22 jaar aan de slag. “Onze eerste zes matchen dit seizoen verliepen op zich redelijk. Mits iets meer efficiëntie voor doel had er daar meer ingezeten. Op speeldag 7 liepen we dan op een 7-0-pandoering op Berg-Op, dat dan één week later zelf gaat gelijkspelen op Keerbergen. In deze reeks zijn veel verrassende uitslagen mogelijk. In de Tiense reeks is het nu al veel duidelijker wie in slechte papieren zit. Onlangs zei onze aanvoerder Thomas De Moor, dat het tijd was om te oogsten. Wel, we zitten nu aan die mooie zeven op negen. Daar moeten we nu op voortborduren.”

Veel puzzelen

Korbeek zit zo aan drie ongeslagen matchen op rij, vorig seizoen had het zowaar een periode van liefst twintig ongeslagen wedstrijden op rij. “Ik zit op zich met een bijna identieke ploeg als vorig jaar, al waren er in het tussenseizoen wel enkele stoppers. Het is en blijft week na week zoeken naar genoeg volk voor de kern en geschuif door de vele afwezigen. We moeten nu naar Vossem, ontvangen dan Rotselaar B om vervolgens op bezoek te gaan bij KDN United. Alles blijft mogelijk, we geven de hoop allerminst op.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten