Core Festival krijgt vervolg: “Opnieuw een totaalervaring”

©  DBA

Core Festival, het liefdeskind van Tomorrowland en Rock Werchter, krijgt een tweede editie. Die staat gepland voor mei 2023. Het nieuwe festival kwam er dit jaar om de financiële put na de coronacrisis te helpen dichten, maar wordt nu dus een vaste speler.

Met 40.000 waren ze eind mei, de bezoekers van het eerste Core Festival. De organisaties van Tomorrowland en Rock Werchter werkten er samen aan een gevarieerde line-up, met de nadruk op hiphop en elektronische muziek, en kregen onder meer Paul Kalkbrenner, Nas en Lous and the Yakuza over de vloer. Ondanks kinderziektes waren de reacties positief. “Hier bouwen we de komende jaren op verder”, klonk het na afloop bij het festival. “Core is bedoeld om te blijven.”

LEES OOK. 40.000 bezoekers voor eerste editie Core Festival: “De basis voor een mooie toekomst in de Belgische hoofdstad is gelegd”

De organisatie houdt woord, want op 27 en 28 mei slaat ze opnieuw haar tenten op in het Ossegempark in Brussel, aan de voet van het Atomium. Ook de tweede editie wil de festivalgangers “onderdompelen in een innemende totaalervaring van muziek, kunst en natuur”. Artiesten zijn nog niet bekend, maar de voorverkoop start al op 16 december.

IN BEELD. Zo zag de eerste editie van Core eruit

LEES OOK. Na corona trapte Core een festivalzomer van 100 dagen af: “Ja, dit voelt als de bevrijding” (+)

 (dvg)

Aangeboden door onze partners