Voetbal  3de Provinciale A  Juventus Mollem - Eendracht Hekelgem 0-4

Michiel De Leeuw na trainerswissel bij Hekelgem: “Jammer dat de coach de tol moest betalen”

Michiel De Leeuw: “Uiteraard hoopte ik om met Hekelgem de eerste viool te spelen.”  ©  GEERT TRESIGNIE

Hekelgem -

Op de Bellekouter werd Steven Bellemans aan de kant geschoven na een 12 op 36. Met sportief manager Christof Desmet en keeperstrainer Johan Van Eycken als interim-coaches in dug-out werd met 0-4 gewonnen bij rode lantaarn Mollem. Aanvoerder Michiel De Leeuw (26) kijkt uit naar de komst van een nieuwe coach.

Wim Redant

Hekelgem startte het seizoen met steile verwachtingen nadat een resem versterkingen werden aangetrokken onder impuls van de ambitieuze coach Steven Bellemans die op de transfermarkt op zijn wenken werd bediend. De mislukte start keerde als een boemerang terug in het gezicht van de Liedekerkenaar die de laan werd uitgestuurd.

Michiel De Leeuw was één van de goudhaantjes die Hekelgem naar de top van derde provinciale moest stuwen. De werknemer in de bankensector uit Erembodegem vierde vorig jaar met Mazenzele de titel in tweede provinciale, maar werd verleid om een reeks te zakken in plaats van te stijgen.

“Uiteraard hoopte ik om met Hekelgem de eerste viool te spelen zoals ik dat vorig jaar deed met Mazenzele”, zegt De Leeuw. “De tegenvallende resultaten werden onze coach noodlottig. Het is jammer dat de coach de tol moest betalen voor het falen van de spelersgroep. Zelden is dat de juiste oplossing, maar als club kan je nu eenmaal geen vijftien spelers aan de deur zetten en dus is de trainer de klos.”

Interessante competitie

In Mollem werd wel uit een ander vaatje getapt met een 0-4-zege.

“Mollem torst de rode lantaarn zodat twee ploegen in een sportieve crisis en zonder vertrouwen tegenover elkaar stonden. Kevin Kiebooms kopte een corner binnen. Toen Roman Podevijn twee keer scoorde, hadden we de zege op zak. In de slotfase pikte ik ook mijn goaltje mee. Het vertrouwen keert via deze riante zege misschien wel terug, al is Mollem als rode lantaarn ook wel geen maatstaf. Eén zwaluw maakt de lente niet. De club is nu op zoek naar een nieuwe coach. Het is dus wachten op witte rook. Hopelijk is die er zo snel mogelijk. Hekelgem is een traditieclub met een groot verleden en een mooi stadion die niet in derde provinciale thuis hoort en zo snel mogelijk omhoog wil.”

Zondag komt Linkebeek op bezoek.

“Voor de winterstop moeten we nog punten oogsten zodat we opnieuw aansluiting verwerven. Met Gregory Maes missen we tot de winterstop de leider achterin, maar Toon Heyvaert lost dat wel op. Door de invoering van de periodetitels blijft het een interessante competitie. De gemeente plaatste Ledverlichting en die moet nog worden gekeurd waardoor we niet op zaterdag kunnen spelen en zondag aan de bak moeten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten