Deze week crisisoverleg nadat drie kinderen gewond raken op drukke steenweg

©  IF

GENT -

Woensdag is er overleg gepland over de verkeersveiligheid op de Antwerpsesteenweg. Op de drukke steenweg aan Dampoort raakten vorige week drie kinderen gewond op weg naar school.

Bert Staes

LEES OOK. “We riskeren hier elke dag ons leven met onze kinderen”: ouders trekken aan de alarmbel nadat meisjes aangereden worden

Het waren ouders uit Sint-Amandsberg die vorige week aan de alarmbel trokken en ‘crisisberaad’ eisten. Op maandag werden twee meisjes van 12 jaar aangereden door een auto, woensdag was het aan een jongen van 10 jaar oud, die aangereden werd door een motor op het fietspad.

De onveilige situatie wordt woensdag besproken op een ‘crisisoverleg’, blijkt uit informatie die Sara Matthieu (Groen) maandagavond opvroeg in de gemeenteraad. Een vertegenwoordiging van ouders mag in overleg met het kabinet van schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het is dat laatste agentschap dat verantwoordelijk is voor de Antwerpsesteenweg, een gewestweg. “Wij hebben bij hen herhaaldelijk aangedrongen om er zone 30 in te voeren, maar AWV wil dat niet”, zegt Watteeuw. De drukke steenweg is gebouwd om 50 kilometer per uur te rijden, er zijn veilige fietspaden en het verkeer zal zich toch naar andere straten verschuiven, is de redenering.

“Maar daar zijn wij het niet mee eens”, aldus Watteeuw. “Er zijn veel oversteken. Als auto’s trager rijden, is er minder kans op ongevallen.” Omdat Gent blijft aandringen, heeft AWV voorgesteld dat de Stad de steenweg dan maar zelf in beheer neemt. Iets wat Watteeuw wil doen. “Maar daarvoor moet er nogal wat geregeld worden. Dat is dus geen oplossing op korte termijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten