Will Smith: “Ik begrijp het als niet iedereen klaar is voor mijn comeback”

Minder dan een jaar na het schandaal rond de klap die Will Smith uitdeelde tijdens de Oscarceremonie, wordt een nieuwe film met de acteur uitgebracht. “Ik zou het volkomen begrijpen als bioscoopbezoekers hier nog niet klaar voor zijn”, zegt hij in een interview met Fox over zijn comeback. “Ik zou dat absoluut respecteren.”

wver

Will Smith speelt de hoofdrol in de nieuwe film ‘Emancipation’ en kruipt daarvoor in de huid van Peter, een slaaf die zich tijdens de burgeroorlog in 1862 aansluit bij het noordelijke leger. “Mijn grootste zorg is mijn team”, zegt Smith, die uitdrukkelijk regisseur Antoine Fuqua roemt. “Antoine heeft een film gemaakt die volgens mij het beste werk van zijn hele carrière is. De mensen in dit team hebben het beste werk van hun hele carrière geleverd en ik hoop vooral dat mijn fouten niet zullen afstralen op hen. Ik hoop dat de kracht van de film de harten van mensen op zijn minst zal openen voor de fantastische artiesten in deze productie.”

LEES OOK. Komt de carrière van Will Smith dit ooit te boven? En die van Chris Rock? “De temperatuur in de zaal veranderde” (+)

Eerder deze maand deelde Smith al een opvallende foto vanop de set. “Judy verzorgde de make-up van bijna al mijn films en nu heeft ze zich weer helemaal uitgeleefd voor ‘Emancipation’”, schreef de acteur op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De film komt op 2 december in de Amerikaanse bioscopen uit en verschijnt een week later op streamingplatform Apple TV+. Zo kan het bedrijf de film nog nomineren voor de komende Oscars, net nadat het als eerste streamingplatform de prijs voor beste film won tijdens de vorige ceremonie, voor de speelfilm ‘CODA’.

LEES OOK. Populariteit van Will Smith gekelderd na Oscar-incident

Tijdens die show ging het helemaal mis voor Smith. Hollywoodkenners hadden dan ook verwacht dat de historische film over slavernij zou worden uitgesteld, vanwege de slechte reputatie die Smith meedraagt nadat hij presentator Chris Rock op het podium een klap had verkocht. Het kwam de filmster op veel kritiek te staan en hij is ook tien jaar lang niet welkom op de ceremonie.

LEES OOK. Superster tegen wil en dank en biseksuele voorvechter van polyamorie: de dochter die papa Will Smith overtreft (+)

©  Apple

Aangeboden door onze partners

Lees ook