Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel

Sam Vanhuyse is met goal en assist belangrijk voor Roeselare-Daisel in zespuntenmatch op Wervik: “Mijn inzet werd uiteindelijk beloond”

Sam Vanhuyse (rechts) wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt op Wervik. © Bart Vandenbroucke

ROESELARE -

SK Roeselare-Daisel is met 8 op 12 aan een goede reeks bezig, dat moest zaterdag ook Wervik ondervinden: 1-3. Als de jongens van T1 Kurt Vercamp zondag de maat nemen van Eppegem, de voorlaatste, dan slaan ze een kloof van twaalf punten en mogen ze op beide oren slapen met het oog op het behoud.

Geoffrey Vandenbulcke

Bij een onmondig Wervik had Roeselare-Daisel genoeg aan één speelhelft om de overwinning in vaste vorm te gieten. Aan de rust leidde de fusieploeg verdiend met 0-2 en nadien werd het op een schaarse counter nog 0-3. De thuisploeg mocht na de rust doorlopend op de helft van de bezoekers spelen, maar de échte kansen kon je op één hand tellen.

“We pakten verdiend drie gouden punten”, merkte Sam Vanhuyse op. “Sinds enkele weken zitten we in een goede flow. Vanuit een stevig blok komen we er telkens goed en gevaarlijk uit. Toen de competitie op gang werd gefloten, was ik er aanvankelijk niet bij. Ik heb het hoofd niet laten hangen en heb op training en bij de beloften een tandje bijgestoken. Mijn inzet werd uiteindelijk beloond. De voorbije vier speeldagen kwam ik telkens aan de aftrap. Op Wervik scoorde ik tevens mijn eerste doelpunt en was ik ook nog goed voor een assist. Als nummer tien is het belangrijk om rendabel te zijn voor de ploeg. Met deze zege ziet het er goed uit voor het behoud. We slaan een kloof met de eerste achtervolgers en zijn als ploeg nog steeds aan het groeien.”

Transfermolen

Steven De Groot wordt volgend seizoen de nieuwe T1 bij Roeselare-Daisel. De 54-jarige Oost-Vlaamse Nieuwerkerkenaar verdiende aanvankelijk zijn trainerstrepen bij de jeugd van AA Gent en de U19 en beloften van Cercle Brugge. Daarna werd hij T1 werd bij Eendracht Zele, Jong Lede, De Pinte, Kalken en FC Lebbeke. In november 2021 ging hij aan de slag bij het Nederlandse Hoek, om dan vrij vlug over te stappen naar eerstenationaler Rupel-Boom.

“We gaan veel plezier beleven aan Steven De Groot”, is sportief verantwoordelijke Erwin Poffé overtuigd. “Ik heb wel niet veel verdiensten in het aantrekken van de nieuwe T1. Onze voorzitter Alexander Verduyn en zijn medewerkers waren er al een hele tijd mee bezig. Of we ook al bezig zijn met de spelerskern voor volgend seizoen? Ik weet dat de transfermolen op volle toeren draait, maar wij blijven er rustig bij en laten ons niet op stang jagen. Volgende week gaan we eerst praten met de jongens die bij ons spelen. Daarna gaan we kijken wat we nodig hebben om volgend seizoen de lat iets hoger te leggen. Op termijn is tweede afdeling de bedoeling, maar we gaan geen stappen overslaan en zullen de euro’s niet door vensters en deuren gooien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten