Stefan Everts: “Ik ben zo dicht bij de dood geweest dat ik niet meer bang ben om te sterven”

©  Karel Hemerijckx

Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts (50) verloor acht tenen door malaria. Dat tempert zijn ondernemingslust niet. Hij heeft plannen om op termijn naar Portugal te verhuizen.

POMBron: Dag Allemaal

Aan Dag allemaal vertelt Stefan Everts deze week dat hij over een kleine tien jaar naar Portugal wil verhuizen. Hij vindt de situatie in ons land zeer verziekt. Everts zegt dat politiek en de groenen de motorsport hebben kapotgemaakt. In Portugal is er wel nog ruimte om te crossen.

LEES OOK. Van dj tot bottelaar, maak kennis met de andere gedaantes van Stefan Everts: “Mijn programma is als een stuiterbal, het gaat alle kanten uit”

De ex-wereldkampioen liep in 2018 een malariabesmetting op in Congo. Uiteindelijk zou hij door gebrek aan doorbloeding acht tenen verliezen en zal de open wonde in zijn hiel nooit helemaal dichtgroeien. “Ik droom soms van mijn gezonde voeten.”

Mogelijk over tien jaar verhuist het gezin naar Portugal. “Ik maak nog altijd nieuwe plannen”, zegt Stefan Everts. “Weet je, ik ben zo dicht bij de dood geweest dat ik niet meer bang ben om te sterven. Toen ik op de rand van de afgrond stond, panikeerde ik niet, ik bleef heel rustig.”

Aangeboden door onze partners