Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Wervik

Gianni Lingier geraakt met Eendracht Wervik niet uit degradatiemoeras: “Als we winnen van Drongen, dan kunnen we aan operatie redding beginnen”

Gianni Lingier speelde in de tweede helft tegen Roeselare-Daisel zijn eerste minuten voor Wervik, maar ook hij kon de nederlaag tegen zijn ex-ploeg niet vermijden. © Bart Vandenbroucke

WERVIK -

Eendracht Wervik voelt zich blijkbaar niet meer thuis in eigen stadion. De Tabaksjongens gingen tegen Roeselare-Daisel opnieuw onderuit en wachten nog steeds op die eerste overwinning op eigen bodem. Zaterdag thuis tegen Drongen moet er wel worden gewonnen.

Geoffrey Vandenbulcke

Ondanks veel goede voornemens en veel goede wil geraakt Wervik niet uit het degradatiemoeras. Na de 2-3-zege vorige week in Aalter hoopte Eendracht ook te winnen van Roeselare-Daisel, maar de thuisderby werd een nieuwe teleurstelling. Wervik verloor met 1-3 omdat het zich tegen de buren te weinig kon doorzetten. Gianni Lingier (ex-Roeselare-Daisel) begon op de bank en kwam na de rust in de plaats van Matisse Ingels, maar ook hij kon het tij niet doen keren.

“Natuurlijk had ik graag gewonnen tegen mijn ex-ploeg, maar het zat er nooit in”, bekende de 26-jarige Torhoutnaar. “Na de rust zetten we Roeselare-Daisel voortdurend onder druk, maar bij de eerste bezoekende counter werd het 0-3 en mochten we de boeken dichtdoen. Of ik nog geen spijt heb van mijn overgang? Heel zeker niet. Het is niet omdat de resultaten voorlopig uitblijven, dat er hier een begrafenisstemming heerst. De spelersgroep hangt nog altijd goed aan elkaar en op training wordt hard gewerkt. Ik weet wel dat het meer dan tijd wordt dat we punten beginnen te pakken, maar niemand hoeft te wanhopen. Ik ben er stellig van overtuigd dat we het behoud zullen verzekeren. Daarvoor hebben we voldoende kwaliteit in onze groep. Zaterdag op eigen veld tegen Drongen staan we voor een zespuntenmatch. Als we winnen, dan springen we Drongen over het hoofd en kunnen we aan ‘operatie redding’ beginnen.”

Allerlei ontstekingen

Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer Gianni Lingier in actie kon komen bij Wervik. “Door allerlei ontstekingen stond ik meerdere weken aan de kant. Wegens kans op hervallen mocht ik ook niet te vroeg herbeginnen. Een ambetante situatie, want je wil toch belangrijk zijn voor je nieuwe ploeg. Tegen Roeselare-Daisel zat ik voor het eerst op de bank en maakte ik de tweede helft zonder problemen vol. Vanaf nu kan ik alleen maar beter worden. Als nieuwe speler is het uiteraard niet leuk om van bij de seizoenstart in de lappenmand te liggen. Nu ik opnieuw volledig fit ben, zal ik er alles aan doen om de ploeg iets bij te brengen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten