Basketbal Top Division 1 SKT Ieper

Bruce Minne kan met SKT Ieper niet stunten tegen leider LDP Donza: “Tegen zo’n ploeg moet je de perfecte wedstrijd spelen”

Thomas Mertens scoort tegen LDP Donza, maar Ieper kreeg de mindere start nooit meer rechtgezet. © Bart Vandenbroucke

SKT Ieper ging zaterdagavond al strijdend ten onder tegen de Oost-Vlaamse leider LDP Donza: 70-78.

Benoit Dennoulet

“Met 11-20 na het eerste quarter kunnen we stellen dat we onze start gemist hebben”, zegt coach Bruce Minne. “Daarna moesten we natuurlijk heel veel energie in de inhaalrace steken en het is ons eigenlijk nooit gelukt om de aansluiting te maken. Even konden we terugkeren, maar dan liep Donza opnieuw tot 18 punten uit. Nochtans konden we hun topscorer Unruh in de eerste helft beperken tot 0 punten, maar toch lukten ze nog 43 punten. Dan zie je eigenlijk dat ze over een heel brede ploeg beschikken, met onder meer de ervaren Senne Geukens, die zelf nog vlot scoort en ook de lakens uitdeelt. Bij ons waren er iets te veel spelers aanvallend onder hun niveau. Als je tegen Donza niet de perfecte match speelt, weet je dat het moeilijk wordt. Donza en Kortrijk zijn de twee titelfavorieten. Ook Lier mogen we niet vergeten, al schat ik onze reeks toch iets sterker in.”

In die reeks staat SKT Ieper door het verlies nog één wedstrijd voor op Waregem in de strijd voor de top vier. “Tegen Merelbeke, Spirou B en Brussels moeten we nog drie keer kunnen winnen, al is Brussels wel aan een heel sterk seizoen bezig. We hebben een voordeel in het onderlinge duel met Waregem, dus eigenlijk moeten zij dan al gaan stunten tegen Donza of Kortrijk. We moeten in elk geval hard blijven werken.”

Bekermatch tegen Lier

Volgend weekend geen competitiewedstrijd voor Ieper, maar wel de 1/8ste finales van de Beker van Vlaanderen tegen Guco Lier, de leider in de andere poule. “Normaal gezien zijn we nu nog niet sterk genoeg om ploegen van dat kaliber te kunnen kloppen, maar een bekermatch is natuurlijk altijd anders. Eén blessure kan bijvoorbeeld alles bepalen. Thuis tegen Lier mag je ons dus zeker niet kansloos noemen.”

Na dit seizoen trekt Bruce Minne de deur in Ieper na zes mooie jaren achter zich dicht, op eigen beslissing. “Je moet soms opletten voor het jaar te veel. Ik heb nog geen nieuwe ploeg, maar door deze beslissing is er ook duidelijkheid voor beide partijen. Ik heb altijd veel appreciatie gehad in Ieper en het klikte altijd zeer goed met het bestuur, de fans en de vrijwilligers. Een afscheid is altijd lastig, maar soms moet je knopen doorhakken. De eindwinst in de Beker van Vlaanderen en het jaar dat we misschien wel op weg waren naar de titel, zijn toch twee hoogtepunten die me altijd zullen bijblijven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten