Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek

Seppe Gantois wil na 0 op 12 toeslaan met KVK Westhoek in West-Vlaamse derby’s: “We kunnen nog veel goedmaken”

Jasper Degels en Seppe Gantois brengen Youssef Didouh (Lokeren-Temse) ten val. © Geert De Rycke

Ieper -

Na de nederlaag tegen Eendracht Aalst verloor KVK Westhoek nu ook tegen een tweede traditieclub. Lokeren-Temse was zaterdagavond een maatje te groot: 3-1. Westhoek blijft achter met 0 op 12 en dreigt nog dieper naar beneden te tuimelen. “Met een complete ploeg was dit nooit gebeurd”, is Seppe Gantois overtuigd.

Koen Verdruye

KVK Westhoek is op zoek naar zichzelf. “Dat heeft vooral te maken met het groot aantal afwezigen. We misten zaterdag Robaeys, Prez, Himpe en Jodts. Niet van de minsten, en zo groot is onze kern nu ook weer niet om dat allemaal probleemloos op te vangen”, aldus Seppe Gantois. “Toch speelden we in Lokeren een prima partij tegen een heel sterke ploeg die kampioen wil worden. Vier matchen na mekaar verliezen stemt tot nadenken, maar van paniek is geen sprake. We kunnen niemand iets verwijten. Integendeel, iedereen deed zijn job. Alleen komt het er nu op aan om iets te forceren tegen de West-Vlaamse ploegen. Wij hebben nog vier matchen voor de winterstop. De eerste wedstrijd na Nieuwjaar tegen Dikkelvenne spelen wij al de vrijdag vóór Kerstmis, zodat we na de winterstop wat langer vrij kunnen nemen. Maar zover zijn we nog niet. Eerst zijn er die drie West-Vlaamse duels, met te beginnen zondag Jong Cercle en dan Torhout en Gullegem. We kunnen dus nog veel goedmaken.”

Bruno Debo koos na de zware 0-5-nederlaag tegen Aalst voor Gilles Vercruysse in doel. Maxence Dannel verhuisde naar de bank. “Nee, hij had niet geflaterd, maar de trainer wilde iets anders proberen”, weet Gantois. “Vercruysse was het seizoen ook gestart, maar had dan de pech dat hij geblesseerd uitviel. Dannel kwam zo weer in de ploeg, maar nu is het omgekeerd. Dat is natuurlijk het voordeel van over twee goede doelmannen te beschikken.”

Dat zal nodig zijn, zondag want Jong Cercle kondigt zich aan als een moeilijke bevalling. “Blijkbaar spelen zij offensief en met veel overtuiging, maar wij gaan ook alles geven. Ze spelen ook wekelijks met een andere ploeg. Wie weet zijn er zelfs jongens mee met hun A-ploeg op stage. In elk geval zullen we ons vel duur verkopen. Dat verdienen de supporters ook, want ze waren er ook bij in Lokeren. Ze waren zelfs met een dubbeldekker gekomen.”

Rechtsachter

Gantois speelde zaterdag weer als rechtsachter. In principe is hij van opleiding een aanvaller, maar hij depanneerde al vaker in een andere rol. Hij wisselt frequent van positie met Laurenz Simoens, die dit seizoen al op positie 10 in het midden speelde. “Mij maakt het allemaal niet zoveel uit. Ik wil vooral de ploeg helpen en een resultaat neerzetten”, aldus Gantois. “Nu en in de toekomst, maar waar die ligt, is nog niet duidelijk. Er is nog met niemand gepraat. Het is ook nog erg vroeg. Ik wil nu vooral presteren in Ieper en daarna zien we wel.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten