Voetbal 3de provinciale A Eendracht De Haan

Jens Boey, goed voor hattrick tegen Dudzele, heeft bij De Haan duidelijk doel voor ogen: “Ik wil volgend seizoen opnieuw in tweede provinciale voetballen”

Jens Boey wil zijn trainer Kris Brackx 30 punten als kerstcadeau aanbieden. © Bart Vandenbroucke

De Haan -

Eendracht De Haan had na de ruime overwinningen tegen Eendracht Brugge en Zandvoorde ook weinig moeite om Dudzele opzij te zetten (4-1). Zondag gaat de kustploeg thuis tegen Damme voor een vier op een rij.

Philippe Decruynaere

“Het loopt de laatste weken heel wat beter dan in het begin van het seizoen”, weet coach Kris Brackx, die intussen al acht seizoenen de rood-witten onder zijn leiding heeft. “Ik zou de waarheid geweld aandoen, mocht ik beweren dat we schitterende prestaties neerzetten, maar we vinden gemakkelijker de weg naar het doel dan enkele weken geleden. De tegenstanders waren niet onmiddellijk toppers, maar in het verleden hebben we al vaker steken laten vallen tegen ploegen uit de kelder van de rangschikking. In de voorbije wedstrijden zijn we op kousenvoeten terug naar boven geklommen en dat was nodig om de voeling met de top vijf niet te verliezen. We hebben de punten die we in de eerste periode lieten liggen eindelijk gerecupereerd. Toen verzuimden we te vaak om de kansen af te maken.”

De ervaren coach van de kustploeg heeft met de winterstop in zicht een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil heel graag met 30 punten de eindejaarsfeesten vieren. Het wordt geen gemakkelijke opdracht, want we staan nog tegenover drie ploegen die verrassend uit de hoek kunnen komen. Damme mag je niet onderschatten en Pittem heeft net als wij al een tijdje niet meer verloren. Ook de partij tegen Oedelem wordt geen makkie. Om zes punten te halen in de laatste drie wedstrijden van dit jaar zullen we top moeten zijn. Mijn doelstelling voor dit seizoen blijft ongewijzigd: een eindrondeticket halen. Wanneer dat binnen is, zullen we resoluut voor promotie gaan.”

Ook Jens Boey, die het voorbije weekend drie keer de weg naar de netten vond, windt er geen doekjes om als hij zijn persoonlijke ambities formuleert. “Ik wil volgend seizoen opnieuw in tweede provinciale voetballen. Promoveren via de eindronde acht ik best mogelijk. Het blijft jammer dat we door onze mindere start niet langer kunnen wedijveren met de ploegen uit de top drie. We zijn er in de aanvangsfase van het seizoen tegen de topploegen niet in geslaagd om het voetbal te brengen dat we wilden en dat breekt ons nu zuur op.”

De jonge spits van De Haan beseft maar al te goed dat de andere ploegen dat felbegeerde ticket voor de nacompetitie niet op een presenteerblaadje zullen aanbieden. “In deze reeks vallen elk weekend verrassende uitslagen te noteren. Meer dan de helft van de ploegen ambieert een eindrondeticket. Wellicht is Oudenburg iets te sterk, maar alle andere ploegen kunnen we aan. Het blijft belangrijk dat we niet hervallen in een gebrek aan scorend vermogen en de kansen die we krijgen afmaken. Ik weet dat onze coach graag met 30 punten de kerstperiode wil ingaan en ik hoop dat het zal lukken. We zitten in een goede flow en moeten het reeksje dat we de voorbije weken neerzetten, doortrekken. Dan zie ik het dit seizoen echt wel goedkomen voor De Haan”, besluit Jens Boey.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten