Voetbal 2de provinciale B Jong Male

Jason De Swarte en Jong Male tanken met half dozijn goals vertrouwen voor topper in Bredene: “De titelfavoriet liet ook al onverwachte punten liggen”

Jason De Swarte scoorde vlak voor de rust de 3-2 in de 6-2-overwinning tegen Lichtervelde. © Bart Vandenbroucke

BRUGGE -

Na de ontnuchterende 4-1-nederlaag in Houthulst haalde Jong Male zijn gram tegen Lichtervelde: 6-2. Zondag staat het klapstuk in Bredene op de kalender.

Benny Lingier

Darco Masselus scoorde drie keer voor Male tegen Lichtervelde, terwijl ook De Swarte, Belpaire en Ide hun steentje bijdroegen. “Dollen met Lichtervelde werd het niet, ondanks de ruime cijfers”, aldus Fausto Coens. “We raakten zelfs 1-2 achterop, maar net voor halfweg namen we de leiding over. Na de rust bouwden we onze voorsprong verder uit. Nu volgt dé test in Bredene. We kijken allemaal uit naar deze krachtmeting. Ik heb er geen idee van hoe sterk ik Bredene kan inschatten omdat ik ze nog niet aan het werk zag, maar de straffe verhalen over hun geweldige spelersgroep in de wandelgangen sla ik natuurlijk op.”

Jason De Swarte, recent papa geworden van een tweeling, tilde Jong Male vlak voor de pauze naar een 3-2-voorsprong tegen Lichtervelde. “De bezoekers schoten fel uit de startblokken en in een paar minuten stonden we 1-2 achter. Op slag van rust stuurde Darco Masselus me diep en ik scoorde de geruststellende 3-2. Toen Jari Belpaire onze voorsprong na de pauze tot 4-2 opdreef, lag de boulevard naar een ruime zege open. Minder amusant is de blessure van Yentl Vanthorre. Hopelijk kunnen we hem opvissen in de topper in Bredene, want op één speler na stonden alle vijftien beschikbare namen op het blad tegen Lichtervelde. Belpaire is geschorst. Een tweede pijnpunt is de eventuele schorsing van onze keeper Cedric Vanhee. Tweede doelman Vittor Masselus scheurde zijn achillespees, dus hebben we eigenlijk geen alternatief achter de hand. In een bijna waanzinnig noodscenario moet onze T2 Kenneth Dhondt zondag tussen de palen.”

“Bredene investeerde fors en blijft de topfavoriet, ook al staat Ardooie nu aan de leiding”, besluit Jason De Swarte. “We gaan ze het spel laten maken. Het sterkt ons dat de kustploeg op hun parcours af en toe al onverwachte punten liet liggen. Wat ons lang op de maag bleef liggen, was de gemiste eerste periodetitel. Toch zeuren we niet, want als nieuwkomer uit derde provinciale tellen we mooi 27 punten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten