Voetbal 2de provinciale B Dosko Kanegem

Van mission impossible naar D-Day: Dosko Kanegem is kansloos tegen titelfavoriet Bredene maar moet oogsten tegen rode lantaarn Loppem: “Enorm belangrijk”

Trainer Tommy Careel beseft dat Kanegem voor een cruciale maand december staat, met duels tegen rechtstreekse concurrenten Loppem en Lichtervelde én de derby tegen Tielt. © Bart Vandenbroucke

TIELT -

Dosko Kanegem had tegen titelfavoriet Bredene geen schijn van een kans (0-5) en blijft met 9 punten op de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats hangen. De confrontatie van zondag op het veld van rode lantaarn Loppem is van cruciaal belang.

Benny Lingier

Bredene bouwde afgelopen zaterdag met de regelmaat van de klok een 0-5-voorsprong uit. “Een onwaarschijnlijk sterk team en onbegonnen werk voor ons”, analyseerde Yurgo Filiz, een excellente indoorvoetballer die zich nu voluit op het veldvoetbal concentreert. “Voorin rekenen ze op twee superflanken en op een fantastische spits. Hier viel door ons niks tegenin te brengen. Aan de rust stond het nog maar 0-2. In de eerste helft voetbalden we nog mee, maar na de rust bleek het onmogelijk om een kans af te dwingen. Drie minuten voor tijd pakte hun keeper Danté Vervoort overbodig rood toen hij een doorgebroken jonge kerel van ons onderuit haalde. De strijd was echter al lang gestreden. Bredene valt niet te kloppen met zoveel slimheid en ervaring op het middenveld. Ik schat ze sterker in dan Zwevezele. Bij elke nederlaag blijf je teleurgesteld achter, maar dit was voor ons een mission impossible. De partij in Loppem heeft een veel hogere inzet dan die tegen Bredene.”

“Ik denk dat we inderdaad de kampioenenploeg aan het werk zagen”, sloot de Kanegemse trainer Tommy Careel zich bij de visie van zijn speler aan. “Bij de eerste twee tegengoals verdedigden we te slapen en we creëerden ook geen enkele kans. Soms gaven we een aanvaardbare indruk, maar nooit kregen we voet aan de grond. Het bleef een illusie. Nu volgt in december nog een loodzwaar en enorm belangrijk drieluik, met een reis naar Loppem, een thuiswedstrijd tegen Lichtervelde en een trip naar Tielt. Dit zijn de matchen waarin we ons moeten onderscheiden en in principe het verschil kunnen maken. Aan de andere kant moeten we misschien de schade beperken tot Kerstmis en in januari zoveel mogelijk geblesseerden recupereren. In elk geval kun je de confrontatie in Loppem als een soort D-Day voor Dosko Kanegem omschrijven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten