Bestuurster (56) overlijdt na frontale botsing met vrachtwagen in De Haan

© IF

De Haan/Oostende -

Een 56-jarige vrouw is dinsdagochtend omgekomen na een verkeersongeval in Klemskerke (De Haan). Ze was op de Brugse Baan frontaal in botsing gekomen met een vrachtwagen. Ook de materiële schade is aanzienlijk.

Junior Verbeeke

Het verkeersongeval in Klemskerke gebeurde rond 8 uur ’s ochtends. Om een onduidelijke reden week de bestuurster af van haar rijbaan en knalde vervolgens frontaal tegen een vrachtwagen. Het parket stelde uiteindelijk geen verkeersdeskundige aan, omdat de omstandigheden op basis van getuigenverklaringen duidelijk zijn.

De Brugse Baan, waar het ongeval plaatsvond, werd in beide richtingen afgesloten. “Het gaat om een recht stuk niet ver van de rotonde aan Vijfwege”, zegt Dennis Goes, woordvoerder van lokale politie Bredene/De Haan. Het vrouwelijke slachtoffer is 56 jaar oud en afkomstig van Oostende. Zij werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, maar overleed later aan haar verwondingen. “De plaats van het ongeval staat niet echt te boek als een gevaarlijk stuk”, zegt Goes.

Achter het stuur van de vrachtwagen zat een 32-jarige man. Hij was fel onder de indruk van de feiten, maar bleef ongedeerd. Ook de materiële ravage is groot: de wagen van het vrouwelijke slachtoffer is klaar voor de schroothoop. In de loop van de dag zal de Brugse Baan opnieuw vrijgegeven worden voor alle verkeer. Tot dan wordt het verkeer nog omgeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten