KBC biedt binnenkort “EPC-korting” aan op woonleningen

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

KBC gaat vanaf midden december woonkredieten met een EPC-korting lanceren. Dat heeft de bank-verzekeraar aangekondigd. Klanten die hun woning energetisch upgraden, zullen een korting krijgen. Concurrenten BNP Paribas Fortis en Belfius bieden ook al een korting aan voor energiezuinige woningen.

gliBron: BELGA

Concreet zal KBC klanten die binnen de zeven jaar hun woning upgraden tot een energieprestatiecertificaat A of B, een korting geven voor de resterende looptijd van het contract. Hoe groot die korting zal zijn, zegt de bank nog niet. 

KBC gaat zijn klanten ook meer bijstaan bij renovaties. In haar app KBC Mobile bouwt de bank bijvoorbeeld een energiebarometer en energie-inzichten in, zodat gebruikers hun energieverbruik beter kunnen monitoren en organiseren.

Daarnaast loopt een interne test met 250 personeelsleden rond energiebeheer op maat. Dat houdt in dat KBC, samen met externe partnerbedrijven, klanten een volledige coördinatie wil aanbieden van de installatie van zonnepanelen, thuisbatterij en slim energiemanagementsysteem. Als het proces op punt staat, wil KBC die dienstverlening in de loop van volgende zomer lanceren voor haar klanten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten