Volleybal Champions League Karlovarsko - Decospan Menen

Frank Depestele en Menen hopen op bezoek bij Karlovarsko op eerste puntenwinst in Champions League: “We zullen wel op ons best moeten zijn”

Frank Depestele hoopt dat zijn spelers de progressie van de voorbije weken kunnen bevestigen in Tsjechië. © Bart Vandenbroucke

Menen -

Dinsdagmiddag reisde Menen via Praag naar het prachtige Boheemse kuuroord Karlovy Vary. Niet om er aan de gezondheid te werken, maar wel op zoek naar eerste set-, of beter nog, puntenwinst in de Champions League tegen het plaatselijke Karlovarsko, ongeslagen leider in de Tsjechische Extraliga.

Ivan D'Hoop

“Trentino en Kedzierzyn, de finalisten van de vorige twee edities, zijn voor ons te hoog gegrepen. Karlovarsko ligt misschien wel binnen onze mogelijkheden”, zei Menen-trainer Frank Depestele half september na de loting voor de Champions League, waarbij Menen samen met de Italiaanse, Poolse en Tsjechische clubs in de poule D belandde.

Denkt hij daar ruim twee maanden later nog zo over? “Eigenlijk wel”, aldus Depestele. “In Trentino en thuis tegen Kedzierzyn gingen we zoals verwacht onderuit. Tegen de Polen boden we al heel wat meer weerwerk dan in Italië, maar er is nog altijd een groot verschil tussen goed meespelen en winnen. Om in Karlovy Vary iets te rapen, zullen we echt op ons best moeten zijn. Karlovarsko is een sterk geheel. Ze hebben heel wat power in de ploeg met onder meer de Poolse opposite Kewin Sasak, degelijke receptie-hoeks en een stabiel middencompartiment. De Nederlander Wessel Keemink, met wie ik vijf jaar geleden nog bij Aalst speelde, is er spelverdeler. Karlovarsko heeft een degelijke ploeg, maar is zeker geen Trentino of Kedzierzyn. Als we de progressie van de voorbije weken kunnen bevestigen, dan valt er woensdag in Tsjechië zeker iets te rapen.”

Nog niet bezig met beker

Zaterdag al wacht Menen in Borgworm de heenmatch in de halve finales van de Beker van België. De tweede van zeven wedstrijden in drie weken en toch belangrijker dan de Europese opdracht tegen Karlovarsko? “Misschien wel, maar we zijn nu nog niet bezig met Borgworm”, besluit Frank Depestele. “Het wordt vóór Kerstmis nog een heel drukke en voor semiprofs extra belastende periode, maar daar mogen de spelers niet te veel aan denken. Wel aan het feit dat ze een reeks toffe matchen kunnen spelen, dat ze sterker kunnen worden, dat ze de kans krijgen op een finaleticket in de Belgische beker en dat ze aantreden op het hoogste Europese niveau. Dat maak je niet elk seizoen in je carrière mee. Vol gas geven en er ook van genieten is de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten