Bestuurder crasht bij Kennedytunnel na achtervolging en gaat daarna te voet verder, verdachte is intussen opgepakt

Een bestuurder is dinsdag net na de Kennedytunnel richting Gent gecrasht na een achtervolging op de Antwerpse Ring. De verdachte sloeg daarna op de vlucht, maar werd na een korte klopjacht opgepakt op Linkeroever.

jtp, alya

De federale wegpolitie wilde de bestuurder van een Franse wagen ter hoogte van Brecht controleren, maar de man gaf geen gehoor aan het bevel om te stoppen en ging ervandoor. De politie zette de achtervolging in richting Antwerpen, waarbij de verdachte met hoge snelheden over de pechstrook laveerde om de politie te omzeilen (zie video boven).

©  Yoni Proost

Aan de Kennedytunnel beschadigde het vluchtende voertuig twee andere wagens, net voorbij de tunnel knalde de verdachte achteraan in op een wagen van de wegpolitie die opzettelijk het verkeer aan het vertragen was. De verdachte crashte op de linkerrijstrook, maar vluchtte nog te voet weg in de berm richting het Galgenweel.

De politie startte met een grote klopjacht op Linkeroever. Daarbij werd verschillende ploegen, het hondenteam en een drone ingezet om de situatie in beeld te brengen. Het snelleresponsteam van de Antwerpse politie vatte de 24-jarige Franse verdachte uiteindelijk in het riet van het Galgenweel.

Waarom hij op de vlucht sloeg, is nog niet duidelijk. In zijn wagen werden wel enkele gebruikershoeveelheden hasj en marihuana teruggevonden. De man werd gearresteerd en overgeleverd aan de wegpolitie voor verhoor.

©  Yoni Proost

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten