Deel van luchthaven Schiphol afgezet nadat man zegt dat hij gevaarlijke stoffen bij zich heeft: 55-jarige man opgepakt

Archiefbeeld. ©  REUTERS

Een 55-jarige man die op de Nederlandse luchthaven van Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben, is aangehouden voor bedreiging. Dat heeft de marechaussee dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang.

gli, gjsBron: NOS, belga

Vanwege de verdachte situatie was een deel van Schiphol Plaza in de centrale hal ruim twee uur afgesloten. Een specialistisch team werd vervolgens opgeroepen om de man te onderzoeken.

De man, die zich dinsdagochtend meldde bij de marechaussee (op militaire leest geschoeide politie), is naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Dat is volgens de marechaussee standaardprocedure in dit soort gevallen. “Dat duurt ongeveer 45 minuten”, aldus de woordvoerder. Op beelden is te zien dat hulpdiensten aanwezig zijn, zoals de brandweer. Ook lopen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

De marechaussee kan nog geen uitsluitsel geven wat er precies gebeurd is. Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horecazaken zoals de Burger King en Starbucks, werd afgezet. Ook is een speciaal team van Defensie aanwezig voor onderzoek. De marechaussee kon nog niet zeggen hoe lang dat precies zal duren en wanneer het afgezette gedeelte vrijgegeven kan worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten