Dure vissen dood na blikseminslag: verzekering moet ze beschouwen als deel van ‘inboedel’ en moet dus betalen

Themabeeld. ©  if

In Nederland zal een vrouw vergoed worden voor de dood van haar vissen. Dat heeft klachteninstituut Kifid beslist. De dure vissen stierven na een blikseminslag in de vijver van de vrouw. Na een lange discussie is nu toch bepaald dat de vissen tot de inboedel behoren en dus gedekt moeten worden door de verzekering.

Gilles LiesenborghsBron: De Telegraaf

De vrouw hield onder meer koikarpers in haar vijver. Maar omdat door een blikseminslag alle waterpompen uitvielen, werd de waterkwaliteit zo slecht dat de vissen allemaal het leven lieten. Aangezien het gaat om een erg dure vissoort gaat, liet de vrouw ze opnemen in het schaderapport dat ze liet opstellen voor de verzekering. Ze kwam uit op een totaal van 34.220 euro.

De verzekeraar was het daar absoluut niet mee eens. Volgens het bedrijf konden vissen onmogelijk onder de inboedel vallen, het weigerde dan ook te betalen. Maar het klachteninstituut Kifid heeft nu toch geoordeeld dat de vrouw gelijk heeft. “Huisdieren zijn onderdeel van een particuliere huishouding. Vee is een uitzondering, die zijn uitgesloten van dekking. Maar vissen zijn geen vee”, was de conclusie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten