Cardi B aangeklaagd voor imitatie van kostuum van Marge Simpson

Cardi B heeft voor de tweede keer op korte tijd een klacht aan haar been. De Amerikaanse heeft het deze keer aan de stok met de kunstenaar aleXsandro Palombo, bekend om zijn popart. Reden voor het dispuut is een Halloween kostuum van de rapster.

evdg

Eind oktober deelde Cardi B verschillende foto’s van zichzelf verkleed in Marge Simpson, inclusief gele bodypaint en blauwe haardos. Verder droeg ze een zwarte jurk met een opvallende uitsnijding op de billen, wat dan weer een verwijzing was naar wijlen ontwerper Thierry Mugler. De volledige outfit is echter een imitatie van het werk van de Italiaanse popart artiest aleXsandro Palombo. Hij maakte in 2013 een reeks afbeeldingen van het gele animatiefiguurtje Marge. Dat Cardi B die afbeeldingen nu imiteert zonder naar hem te verwijzen, kan niet, vindt de kunstenaar.

LEES OOK. Rapper Cardi B haalt uit naar Madonna: “Iconen als zij worden teleurstellingen”

Palombo beschuldigt Cardi B nu van plagiaat en dreigt met gerechtelijke stappen. “Cardi B heeft zich het werk van aleXsandro Palombo op onrechtmatige wijze toegeëigend voor louter zakelijke doeleinden”, zegt Palombo’s advocaat Claudio Volpi. Hoewel Cardi B niet op de hoogte was van de oorsprong van het kunstwerk, deed Palombo een formeel verzoek om een ​​vervolgbericht op Instagram te publiceren waarin de kunstenaar wél wordt genoemd. Afwachten of Cardi B hieraan zal toegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is overigens de tweede keer op korte tijd dat ze het aan de stok heeft met een andere artiest. Enkele weken terug moest de rapper zich voor de rechtbank verantwoorden om een tattoo op de cover van haar eerste studioalbum. Die bleek gephotoshopped. Een man wiens tattoo gebruikt werd voor de afbeelding, vond dat zijn identiteit op een “vernederende en provocerende seksuele manier” is uitgebuit om zo haar carrière te lanceren.

De bewuste albumcover, de tatoeage op de rug van de man tussen haar benen is gekopieerd. 

Aangeboden door onze partners