Voetbal 2de Afdeling VV A KRC Gent

Scorende Victor Vankerkhoven (KRC Gent) op zijn hoede voor duel met KM Torhout: “Mogen ze zeker niet onderschatten”

Victor Vankerkhoven (zwarte tenue) scoorde in de voorbije twee matchen voor Racing Gent. “Ik had misschien al wat meer kunnen scoren, maar je hoort me niet klagen.” ©  Nic Declercq

Gent -

Dankzij een doelpunt van middenvelder Victor Vankerkhoven klom Racing Gent vorige zaterdag op voorsprong op bezoek bij Jong Cercle. Uiteindelijk moesten de Ratjes zich tevredenstellen met een 1-1-gelijkspel, maar Vankerkhoven put toch vertrouwen uit dit resultaat, al klinkt hij ook wel nuchter. “We hebben nu vier keer op rij niet verloren, maar één zege is natuurlijk net te weinig.”

Stefan Smet

Kort voor de pauze leek Victor Vankerkhoven met de Ratjes een hand uit te steken naar de zege in een topduel, maar algauw volgde de gelijkmaker. “Het plezier was slechts van korte duur”, beaamt Vankerkhoven. “Net als een week eerder bracht ik ons op voorsprong, maar opnieuw slikten we weer een strafschop. Tegen Gullegem kon je niet discussiëren, maar deze keer vond ik die elfmeter echt twijfelachtig. Er was nauwelijks contact tussen Londot en hun spits. Zeer spijtig.”

Zo blijft KRC Gent steken op één zege in acht wedstrijden. Ondermaats, beseft ook Vankerkhoven. “Natuurlijk hadden we er ook meer van verwacht. We hebben nu wel vier keer op rij niet verloren, maar één zege is natuurlijk net te weinig. Je schiet helaas niet zoveel op met die draws. Als je hoger wil mikken in de rangschikking, moeten we dringend een reeks neerzetten.”

Zege in de voorbereiding

Aanstaande zaterdag volgt dan weer de thuiswedstrijd tegen KM Torhout, dat net twee zeges op rij wist te boeken. “We moeten het match per match aanpakken, maar we hebben ook gewoon de capaciteiten om een reeks te neerzetten”, is de middenvelder zelfzeker. “Tijdens de voorbereiding wonnen we makkelijk van Torhout, maar daar mogen we niet te lang bij stilstaan. Zij zijn ook nieuw in deze reeks. We mogen ze zeker niet onderschatten.”

Met nog drie duels voor de winterstop tegen uitsluitend opponenten die onder hen gerangschikt staan, krijgt Gent alvast nog een prima kans om zijn klassement wat op te smukken. “In onze reeks kan iedereen van iedereen winnen en verliezen. Je kunt het nooit voorspellen. We speelden gelijk tegen Gullegem dat onderin kampeert, maar pakken nu wel verdiend een punt bij de beloften van Cercle, die niet toevallig op de derde plaats gerangschikt staan.”

Persoonlijk hoor je Vankerkhoven trouwens niet klagen. De middenvelder is dan ook opnieuw een vaste pion in het team van coach Tant. “Met zes basisplaatsen en twee doelpunten op rij ben ik zeker tevreden. Voordien zat ik wel wat vaker op de bank. Nu kan ik ook weer meer matchritme opdoen. Ik had misschien al wat vaker kunnen scoren, maar je hoort me niet klagen.”

Pluim voor Raf Leemans

“Het is gek hoe we na onze goede competitiestart plots stilvielen”, aldus Vankerkhoven. “Tijdens dit dipje waarbij we niet eens zo slecht speelden maar te veel goals slikken, moeten we vooral proberen om onnodig puntenverlies te vermijden. We geven gelukkig ook steeds minder kansen weg, maar we hebben zeker nog wel wat werkpunten. Zo moeten we toch proberen om die strafschoppen te vermijden.”

Daarnaast ziet Vankerkhoven dat één speler heel belangrijk is in de voorzichtige wederopstanding van de Ratjes. “Je merkt toch wel dat Raf Leemans centraal achterin een belangrijke rol speelt. Je ziet dat ook de jonge gasten dankzij hem beter uit de verf komen. Onze spitsen scoren nu misschien ietsje moeizamer, maar ook dat komt wel weer in orde. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten