Voetbal 1ste Provinciale DT Borsbeke

Emotioneel weekend voor DT Borsbeke met begrafenis van Hayke en wedstrijd tegen SK Berlare: “Als groep moeten we er straks zijn voor Junior”

Yves Bellon weet wat het is om een ploeg te vormen: “Borsbeke is een warme familieclub, waar Junior passend opgevangen zal worden.”  ©  Gregory Van Gansen

Borsbeke -

Ook in het voetbal liggen vreugde en verdriet dichtbij elkaar. Zaterdagochtend nam Yves Bellon (35) samen met de voltallige groep afscheid van Hayke Petrus (32), de overleden echtgenote van Junior Van Damme. Een etmaal later kon de rechtsachter uit Welle alweer juichen na een nieuwe zege tegen SK Berlare, waarmee DT Borsbeke de leidersplaats veiligstelde.

Wim Redant

Zaterdag trok de voltallige spelersgroep naar Hemelveerdegem, waar de kerk veel te klein bleek voor de negenhonderd aanwezigen die afscheid kwamen nemen van de betreurde echtgenote van Junior Van Damme, de revaliderende spits van Borsbeke. “Het is slechts logisch dat we aanwezig tekenden bij de uitvaart van de wederhelft van een ploegmaat en vriend”, zegt Yves Bellon. “Als groep moeten we er straks zijn voor Junior om hem op te vangen bij zijn onwezenlijke verdriet. We zetten totaal geen druk om een comeback te forceren. Junior had pas vier trainingen in de benen. Je mag het mentale aspect van deze gebeurtenissen niet onderschatten. Wellicht werkt Junior best toe naar een comeback na de winterstop. Borsbeke is een warme familieclub, waar Junior passend opgevangen zal worden.”

Geen stappen overslaan

In Berlare kwam Borsbeke zonder averij weg, al kwam het ondanks goals van Ringoot en Bellemans voor rust toch nog in nauwe schoentjes terecht. “Ons aanvallende compartiment was wel gehavend door de gele schorsing van Mathias Schamp, terwijl naast de afwezige Junior Van Damme ook Kevin Elaut nog een paar maanden out is. We hadden de wedstrijd onder controle tot Berlare na rust uit een ander vaatje tapte. We bleven overeind waardoor we nog steeds aan de leiding prijken. Bij de club zat men al eens rond de tafel om een mogelijke nieuwe promotie te bespreken. Dat blijkt toch wel niet zo evident naar de licentievoorwaarden toe, waarbij ook de jeugdwerking opgewaardeerd moet worden. Borsbeke is een goed gestructureerde club, maar wel met een gezonde visie om geen stappen over te slaan. De club boert goed en beschikt over een trouwe aanhang, die wij als spelersgroep moeten verwennen. Borsbeke beschikt wel niet over de financiële draagkracht van KVK Ninove om een steile opgang in goede banen te leiden.”

Bellon vierde in zijn carrière al liefst vier titels, maar ziet zich met zijn puntgave traptechniek als troef nog wel enkele jaren de rechterflank afhollen. “Ik depanneerde al enkele keren op het middenveld, maar blijf in eerste instantie een rechtsachter. Ik vierde een titel met Terjoden-Welle, liep twee ererondes met Ninove en veroverde vorig seizoen de oppergaai met Borsbeke. Conditioneel lukt het nog steeds, al wordt het eind februari wel een stuk drukker met de komst van een broertje voor James, die ondertussen 2,5 jaar oud is”, heeft Bellon leuke vooruitzichten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten