Voetbal 2de provinciale A VK Knesselare

Stijn Defruyt behaalt met VK Knesselare stuntzege bij FCG Sint-Laureins: “Onze omschakeling met snelle spitsen is een groot wapen”

Stijn Defruyt (links) verdubbelde op het uur de Knesselaarse bonus: “We stopten drie gouden punten op zak.” © Marc Van Hecke

Aalter -

VK Knesselare pakte met een heuse stunt uit door met 0-3 bij topploeg FCG Sint-Laureins te winnen. Een deugddoende zege na drie nederlagen op rij. De promovendus verstevigde haar negende plaats in de rangschikking en krijgt aanstaande zondag het bezoek van FCE Meetjesland, dat net boven de degradatiezone staat.

Johan Polet

“We pakten met een collectief goede prestatie uit”, zegt de 31-jarige Knesselaarse aanvoerder en rechterflankspeler Stijn Defruyt, die zijn derde competitietreffer lukte. “We starten met een laag blok en speculeerden op de omschakeling om in de buurt van thuisdoelman Anthony De Muer te komen. We gaven in de eerste helft geen enkele grote kans weg en kwamen zelf enkele keren dicht bij een doelpunt. We beloonden onszelf te weinig, maar klommen kort voor de rust via een treffer van Tiemen Dancet op voorsprong. Sint-Laureins mocht ook in de tweede helft het meeste balbezit hebben. Ik verdubbelde op het uur onze bonus, waarna we niet meer in de problemen kwamen. In de slotminuut legde Sammy Kesteloot de eindstand vast.”

“We hadden nood aan een zege na nederlagen tegen sterke teams als FC Lembeke, Zeveren Sportief en FC Destelbergen”, weet de kapitein. “We verdienden tegen Lembeke meer dan een 0-2-nederlaag op eigen veld. We werden na een uur door een uitsluiting tot tien herleid, maar waren tot het einde minstens de evenknie van onze opponent. We stopten tegen Sint-Laureins drie gouden punten op zak.”

Verzekeren van het behoud

“Wij blijven ondanks de negende plaats en onze zestien punten na dertien wedstrijden naar beneden in de rangschikking kijken”, is Defruyt voorzichtig. “We houden beide voeten stevig op de grond. Het verzekeren van het behoud staat als promovendus voorop. We moeten zo snel mogelijk de kaap van dertig punten ronden om ook volgend seizoen in tweede provinciale uit te komen. We staan in 2022 met FC Meetjesland, Sparta Ursel en VSV Gent voor drie wedstrijden met rechtstreekse opponenten in de degradatiestrijd. We hopen uit dit drieluik minstens zes op negen te behalen. Het zou mooi zijn om Nieuwjaar te vieren met 22 punten, waarna we zonder veel druk aan het nieuwe kalenderjaar kunnen beginnen.”

“Onze nieuwe coach Stefan Van Riel kiest voor een iets behoudender aanpak dan zijn voorganger. We kunnen een stevig defensief blok neerzetten en snel de omschakeling inzetten. We hebben hiervoor voorin met de snelheid van Daan Hooreweghe en Dario De Cuyper een grote troef in huis. Onze collectiviteit is een tweede groot wapen”, besluit Defruyt.

Aangeboden door onze partners