Volleybal  Liga A vrouwen  VDK Gent

VDK Gent blijft enige ongeslagen ploeg in de competitie: “Gegroeid in onze rol als topfavoriet”

Stijn Morand moet met VDK Gent dit weekend in de halve finale van de Beker van België op bezoek bij Hermes Oostende: “Wij zijn verwittigd na hun 3-0-zege tegen Asterix Avo.” © Nic Declercq

Gent -

Na vijf speeldagen is landskampioen VDK Gent nog de enige ongeslagen ploeg in de Liga A. Op bezoek bij Tchalou ging het team van Stijn Morand winnen zonder setverlies. “Drie belangrijke punten”, zegt de doorwinterde trainer.

Dirk Van Bruysel

“Het was een bijzonder moeilijke verplaatsing met heel wat obstakels”, bijt Morand de spits af. “Zo stonden we tot Aalst in de file op de E40. In de Shape N Go-arena in Thuillies kwamen we in een heksenketel terecht. Toch sloegen we er ons goed doorheen. De punten zijn belangrijk, maar ook de manier waarop we Tchalou klopten, was super. In de eerste set namen we vrij vlot afstand van de Waalse thuisploeg, maar in de tweede was het knokken voor elk punt. Bij 24-21 leken we de set uit handen te moeten geven, maar toen toonden we dat onze mentaliteit top is. We trokken uiteindelijk de set nog over de streep, maar zagen Tchalou in de derde set opnieuw stevig aanklampen. Toch haalden we ook deze set en de bijhorende drie punten nog binnen.”

“Drie punten erbij en door het verlies van Asterix Avo meteen ook op kop in het klassement, wat kunnen we ons meer wensen? Bovendien zijn we momenteel de enige ongeslagen ploeg in de competitie. Oudegem telt wel evenveel punten, maar daar verschiet ik niet van. Het is een steengoed team en dat hebben we gezien in de Supercup.”

Bekermatch in Oostende

Komend weekend ligt de competitie even stil, maar VDK Gent moet naar Hermes Oostende voor de heenwedstrijd van de halve finale in de Beker van België. “Ze zullen daar in Oostende ongetwijfeld op een wolk leven nu ze Asterix Avo met 3-0 naar huis konden sturen”, waarschuwt coach Morand. “Wij zijn nu alleszins verwittigd en gaan hen zeker niet onderschatten. Onze competitiewedstrijd zijn we in Oostende gaan winnen met 1-3, maar dit is een bekermatch en dat is toch een ander gegeven. Het is ook met een heen- en terugmatch spelen. Hermes toonde zich de voorbije seizoenen steeds een echte bekerploeg. Ze stonden al vaker in de finale dan wij. Nu willen wij in het Sportpaleis geraken en er de beker mee naar huis brengen. Wat vorig seizoen niet lukte, moet deze keer wel voor elkaar komen. De voorbije maanden zijn we gegroeid in onze rol als topfavoriet. Dat is een voordeel dat we alvast hebben.”

Europese verplaatsing… in Gent?

“Ik hoop alleszins ginds een goed resultaat neer te kunnen zetten, zodat we ons nadien volop kunnen focussen op de CEV Cup. Daarin spelen we op 14 december thuis tegen Volero Zürich. Waar de terugmatch wordt gespeeld op 21 december, is nog niet geweten want in Zürich is de zaal niet beschikbaar. Momenteel denkt men er bij de Europese Bond aan om ook die match in Gent te laten doorgaan, maar die beslissing zullen we pas eind deze week kennen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten