Voetbal 3de Afdeling VV A KVC Jong Lede

Sandy Casieris en KVC Jong Lede vallen van roze wolk na zware nederlaag: “Nog slechts veertien fitte kernspelers”

Coach Sandy Casieris, hier naast de lijn tegen Voorde-Appelterre, blikt na de eerste dertien matchen tevreden terug over de competitie. ©  Gregory Van Gansen

Lede -

KVC Jong Lede tuimelde van de derde naar de vijfde plaats na de zware nederlaag bij KSC Wielsbeke. Dat doet evenwel geen afbraak aan het mooie parcours dat de Brakelse coach Sandy Casieris neerzette met de groen-witten, die vorig seizoen pas op de slotdag ternauwernood het hachje redden.

Wim Redant

Casieris miste zaterdag vier basisspelers en verwacht het afwezige kwartet pas na Nieuwjaar terug. “We startten het seizoen met een smalle kern en tellen nog slechts veertien fitte kernspelers”, aldus Casieris. “Alteron Balaj sukkelt met een kraakbeenletsel van de knie. Jochen Van Waeyenberghe liep op Drongen een spierscheur op en Jonas Criel heeft een breukje in de enkel. Ook Frank Taptchou liep vorige week een spierscheur op. Ik wil me niet verschuilen achter die blessures om onze nederlaag op Wielsbeke goed te praten. Ons eerste halfuur verliep moeizaam tegen een ploeg die geprikkeld was na een nul op negen en over een sterke aanval beschikt. We slikten kort voor rust twee goals en dan weet je dat het moeilijk wordt. Na rust werd een poging van Bauwens van de lijn gekeerd en plofte een kopbal van Van Poelvoorde op de deklat. Toen slikten we een derde treffer en wisten dat de kous af was. We waren al acht wedstrijden lang ongeslagen en na een 20 op 24 weet je dat de kans reëel is dat je ook eens in het zand bijt.”

Casieris boekt niet enkel sterke resultaten, maar begeleidt ook de doorstroming van de jeugd die bij Jong Lede hoog in het vaandel wordt gedragen. “Ik wil de pluimen van een sterke heenronde zeker niet enkel op de eigen hoed steken”, toont Casieris schroom. “De groep werd kwalitatief versterkt tegenover vorig seizoen. De kern bevat een handvol spelers uit de eigen jeugdwerking. Ik zie potentieel, maar predik ook geduld. Door de blessures kunnen de jonkies nu al hun kans grijpen. De krappe kern betekent wel dat de groep al enorm veel energie verbruikte, terwijl er na Wielsbeke nog drie zware opdrachten volgen met VW Hamme, HO Wolvertem Merchtem en FC Voorde-Appelterre.”

Met 24 op 39 kan Casieris tevreden terugblikken. “Vorig seizoen werd een schitterende slotsprint neergezet. Jong Lede ging door op dat elan, al werd inmiddels met de grove borstel door de kern gegaan. We zetten een sterke bekercampagne neer, die pas in de vierde ronde eindigde na strafschoppen tegen Westhoek. In de competitie staan we in de top vijf terwijl we nog geen enkel punt gestolen hebben. Wel moesten we elke wedstrijd hard werken voor de punten.”

Eindronde geen prioriteit

Casieris huivert van de optimistische geluiden bij de fans die al van de eindronde dromen. “De topprioriteit was om het behoud zo snel mogelijk af te dwingen. Als tweede doel werd de linkerkolom vooropgesteld. We willen graag zo hoog mogelijk in die linkerkolom eindigen, maar de eindrondetickets worden duur. Tempo Overijse en Voorde-Appelterre namen al afstand, Stekene is een vaste waarde en Hamme is aan een felle remonte bezig. Dan rest nog één ticket waar we met tien ploegen voor strijden. Intussen voel ik me wel al helemaal ingeburgerd bij Lede, een volksclub met toffe supporters en een leuk bestuur.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten