Volleybal  Liga A vrouwen VC Oudegem

Na winst in Limburg springt Nikita De Paepe met VC Oudegem naar gedeelde leidersplaats: “Brede kern wierp zijn vruchten af”

De winst bij LVL Genk was een collectieve prestatie, weet Nikita De Paepe: “De coach liet zowat iedereen opdraven. We mogen stellen dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen.” ©  Gregory Van Gansen

Dendermonde -

Op bezoek bij Jaraco LVL Genk ging VC Oudegem met 1-3-winst de drie punten halen. De huidige bekerhouder klimt, mede door het onverwachte verlies van Asterix Avo in Oostende, naar de gedeelde leidersplaats in de Liga A.

Dirk Van Bruysel

“In Limburg drie punten gaan halen is niet evident”, opent Nikita De Paepe. “Het is niet alleen een lange verplaatsing, maar ginds wachtte ons ook een gedreven team dat terecht mikt op een plaatsje in de eindronde. Dat ondervonden we al in de eerste set, waarin we voortdurend op achtervolgen waren aangewezen. Uiteindelijk konden we met een hechte teamprestatie de scheve situatie nog rechtzetten en de eerste setwinst binnenhalen. In de tweede set lukte dat niet, maar vanaf de derde herneming heeft onze brede kern het verschil gemaakt. De coach liet zowat iedereen opdraven. We mogen stellen dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Onze brede kern wierp zijn vruchten af.”

Volgend weekend is Oudegem vrij, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de komst van Tchalou binnen twee weken. “Omdat we uitgeschakeld zijn in de Beker van België hebben we niet veel keuze. Dat verlies hebben we inmiddels verteerd en we focussen ons nu volledig op de competitie. Ook onze Europese opdracht in het kader van de CEV Cup wordt nog een mijlpaal. Tegen het Spaanse Kiele Socuéllamos zijn we niet kansloos. Dat VDK Gent onze tegenstander zou kunnen zijn in de volgende ronde? Dat wist ik niet, maar als dat zo is dan wil ik graag revanche voor onze enige competitienederlaag tot nu toe. Zo ver zijn we echter nog niet. Laten we van wedstrijd naar wedstrijd werken en nu dus even de focus houden op Tchalou en onze eigen prestaties. We zijn nog steeds op zoek naar een constante. We maken progressie en kunnen dus nog heel wat stappen vooruit zetten.”

Wekelijks knokken

“Dat Asterix Avo het voorbije weekend ging verliezen bij Hermes Oostende bewijst dat iedereen tegen iedereen kan winnen en dat elke match moet gespeeld worden. Wij staan nu weliswaar aan de leiding in het klassement, maar wees gerust: ons doel blijft een eindrondeticket en daarvoor moeten we wekelijks knokken. Simpele matchen bestaan er niet”, besluit De Paepe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten